Večernji list - Hrvatska

MoloTovlJe­v koktel u kuću bacio nam je kamatar

Prozvani kamatar tvrdi da je Huđek taj koji je dužan svima te aludira da si je sâm podmetnuo požar

- Izak Vrtarić/VLM izak.vrtaric@vecernji.net

– Franjo, Daliborka, gorimo! Gorimo! – panično je vikala Nevenka Huđek iz Žigrovca pokraj Varaždina u nedjelju u 2 sata ujutro dozivajući supruga i kćer. Potrčala je u prizemlje i otvorila kuhinjska vrata. Cijela je prostorija bila u plamenu.

Drugi koktel nije ubačen

Gorjele su zavjese, stolci, stol, svuda je bilo razbijeno staklo. Požar su, unatoč plinskim i strujnim instalacij­ama, ugasili sami i to vodom. Očevid je potrajao do jutra, a pokazao je da im je kroz prozor ubačen – Molotovlje­v koktel! – Prije praska vidjeli smo da nam u prozore udaraju svjetla automobila. Franjo je baš tad kad je grunulo krenuo dolje. Boca koju nam je ubacio bila je od viskija. Htio je baciti još jednu, koja je pronađena pokraj oraha, kao i šibice. Mislimo da mu je drugi koktel planuo u ruci te ga nije uspio ubaciti – tvrdi Nevenka Huđek. Franjo je u mirovini i bivši je vozač, a imao je prijevozni­čko poduzeće. A za ovaj nemili događaj obitelj ima i “svoga” sumnjivca. – Osigurava si čvrst alibi, ali sve vodi prema njemu, kamataru Vladimiru K. – tvrdi obitelj. Kažu kako zbog “divljanja” švicarskih franka više nisu mogli plaćati leasing za džip koji su uzeli na tvrtku. Stoga su od Vladimira K. uzeli, tvrde, pozajmicu od 40 tisuća kuna kako bi zatvorili leasing. – Posudio nam je novac s mjesečnom kamatom od 10 posto. Morali smo potpisati i bjanko zadužnicu od 100.000 kn. Svaki mjesec plaćali smo 4500 kn. Kad smo došli do zadnje rate i tražili da potpi-

“Nije htio potpisati da sam mu sve isplatio te su nam još i naoružani odvezli džip iz dvorišta”

frANjO hUđEk

napadnuti vlasnik kuće

še da smo mu vratili dug, on je to odbio. Došli su i odvezli nam džip. Njegov konobar pred nama je u dvorištu izvadio pištolj iz stražnjeg džepa i zataknuo ga sprijeda. A i on je kad bi dolazio, stavljao pištolj na stol. Prijavili smo ga i tužili te 22. veljače dobili rješenje da nam se auto privremeno vraća. Čak nam se i prvi odvjetnik zbog straha povukao. Predugo to traje, od suda i policije, do ovoga, pričekat ću još koji dan i... – nije dorekao misao Franjo Huđek. Prozvani Vladimir K. potvrdio je da je bio na razgovoru u policiji. – No bili su i svi drugi kojima je taj prevarant dužan. Tvrdi da je dobio 40, a potpisao je i ovjerio zadužnicu na 100 tisuća. Kako to? A taj auto prodao mi je za 80 tisuća i nije mi ga htio isporučiti ni poslije 6 mjeseci! Čak ga je poslije i založio – kazao je Vladimir K. i dodao da pištolj nema.

Drugi koktel nije ubačen

Zanimljivo je to što je upravo Vladimiru K. 2008. Molotovlje­vim spaljen lokal. Mladići koji su to učinili su pronađeni. – Kako to da tada nije ništa spašeno? Sve mi je izgorjelo iako su vatrogasci stigli za četiri minute. A ovi su sve spasili sami! – aludira na to da su Huđeki sami sebi podmetnuli požar. Do zaključenj­a broja policija nam nije odgovorila je li 23. listopada primila prijavu koju spominje Franjo H. zbog, kaže, prijetnji Vladimira K. te je li postupano po prijavi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia