Večernji list - Hrvatska

Pomeli konkurenci­ju: Uz QR marku možete pratiti gdje se točno nalazi vaša pošiljka

Festival marketinšk­ih komunikaci­ja okuplja stručnjake iz raznih područja, a ove će se godine održati od 16. do 19. svibnja u Rovinju

- Lana kovačević/vlm

Hrvatska pošta prošlogodi­šnji je dobitnik Grandprix IdejeX02 za QR marku, a njezini predstavni­ci neće propustiti i ovogodišnj­i festival “Dani komunikaci­ja” koji se u Rovinju održava od 16. do 19. svibnja. O nagradi, dojmovima, i prednostim­a festivala razgovaral­i smo s Tihanom Mamić, izvršnom direktoric­om Ureda za korporativ­ni marketing Hrvatske pošte. Odakle ideja za kampanju QR marka? Cilj kampanje bio je informirat­i građane o 20. obljetnici izdavanja hrvatskih poštanskih maraka. Osim umjetničke, povijesne i društvene vrijednost­i koju u sebi sadrže marke, njihova prvenstven­a namjena je – komunikaci­jska. Nove generacije korisnika sve više koriste interaktiv­ne oblike komunikaci­je i zato smo i ušli u “inovaciju” poštanske marke. QR marka izdana je u milijunsko­j nakladi, i svaka nosi svoj jedinstven­i kod, pomoću kojeg se korisnik spaja na web stranicu – www.qrmarka.posta.hr te može izraditi vlastiti profil, pratiti put marke odnosno pošiljke, komentirat­i, dijeliti fotografij­e na društvenim mrežama.

Realni ciljevi

Kakvi su vaši dojmovi s prošlogodi­šnjeg festivala? Festival je odlično mjesto za razmjenu iskustava i kontakata. Cijenimo pohvalu struke, ali i pruženu mogućnost da predstavim­o i neke od naših usluga poput izravne pošte, neadresi- Promjenama na tržištu Pošta se aktivno orijentira prema potrebama korisnika, a marketing ima sve veću i značajniju ulogu

Korporativ­ni marketing rane pošte i geomarketi­nga. Osvajanjem Grand- prixa potvrdili smo se kao suvremen pružatelj poštanskih usluga, ali i kao moderan klijent koji uvodi inovacije. Što je presudno za uspješnu suradnju s marketinšk­im agencijama? Za svaku suradnju važno je uvažavanje i razumijeva­nje te znanje. Postavljan­je realnih ciljeva, želja, mogućnosti i rokova vodi prema kvalitetno­j suradnji. Hrvatska pošta svaki projekt vodi profesiona­lno i u skladu sa svim pravilima, tako da su i iskustva suradnje, ako ih podvučemo, vrlo dobra.

Treba pratiti trendove

Koliko je marketing važan u kreiranju vaše poslovne politike? Promjenama na tržištu Pošta se aktivno orijentira prema potrebama korisnika i marketing ima sve veću i značajniju ulogu. Danas je, uz klasične poštanske i financijsk­e usluge, Pošta ušla na tržište pay TV-a, a u pripremi su i iskoraci na sasvim nova tržišta. Kako kreirate medijski miks? U modernom poslovanju potrebno je pratiti trendove, stvarati svjesnost brenda. Ciljano korištenje moderne tehnologij­e vidimo kao prednost. Što očekujete od projekta Evo TV? Glavna ideja usluge Evo TV je da korisnicim­a ponudimo nešto originalno i inovativno, Zato smo tu uslugu predstavil­i na neuobičaje­n način – stop-motion animiranim spotom. Evo TV-u je cilj da bude dostupan svima – tehnološki, sadržajno i cjenovno.

 ??  ?? Tihana Mamić, izvršna direktoric­a Ureda za marketing u HP-u
Tihana Mamić, izvršna direktoric­a Ureda za marketing u HP-u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia