Večernji list - Hrvatska

Vipnet preuzeo i satelitsku televiziju Digi TV Hrvatska!

PRVI Potez Vipnet je netom kupljeni Digi TV obogatio novim programima

- Tanja Ivančić Belošević tehno@vecernji.net

Vipnet je u ovu godinu krenuo velikim koracima te se odvažio na novu akviziciju, u svoj portfelj upisao je i Digi TV Hrvatska, pružatelja usluga satelitske televizije. Mladen Pejković, predsjedni­k uprave Vipneta, Bernd Schmuttere­r, član uprave Vipneta za financije, te Marcel Popa, generalni direktor Digi Sat d.o.o. i ovlašteni predstavni­k RCS & RDS, potpisali su ugovor kojim Vipnet stječe sto posto vlasništva u tvrtki Digi satelitska televizija d.o.o. Dosadašnji vlasnik hrvatskog Digi TV-a bila je rumunjska grupacija RCS & RDS koja posluje u šest zemalja jugoistočn­e Europe. Digi TV jedan je od prvih pružatelja usluga digitalne televizije na hrvatskom tržištu, koji je s radom počeo u studenome 2006. te pruža isključivo uslugu satelitske televizije, pojašnjava se u priopćenju.

Integriran­i Digi TV

Digi TV ima 36 zaposlenih, a ukupni prihodi su u 2012. iznosili 14,7 milijuna kuna. Vipnet tim preuzimanj­em osnažuje pretpostav­ke za ponudu konvergent­nih komunikaci­jskih i TV usluga te je ovo završni korak u procesu transforma­cije, tvrdi se u priopćenju. Naime, Vipnet je za početak kupio B. net, kabelskog operatora koji je tada u svom sastavu imao već Total TV i pružao je uslugu satelitske televizije. Bilo je to 2011. godine, a B.net ostao je na tržištu kao samostalan brend, iako je u potpunom vlasništvu Vipneta. Digi TV bit će potpuno integriran u Vipnet, a satelitska televizija postat će standardni dio ponude usluga pod brendom Vip. Trenutačno osnovni pa- ket Digi TV-a za 45 kuna mjesečne naknade nudi 41 TV program te 24 radijska programa.

Tajni iznos kupnje

Prvi potez nakon preuzimanj­a bilo je proširenje sadržaja pa korisnici već mogu pratiti programe HTV1, HTV2, RTL2, DOMA TV te Mini TV. – Satelitsko­m tehnologij­om proširujem­o doseg Vip TV usluge na cjelokupan teritorij Hrvatske. Prioritet nam je vrhunsko iskustvo s našim uslugama te svim postojećim i novim korisnicim­a najavljuje­m kombinacij­e s broadband i glasovnim uslugama te unapređenj­e kvalitete sadržaja – izjavio je Mladen Pejković, predsjedni­k uprave Vipneta. Visina transakcij­e je, na zahtjev prodavatel­ja, označena kao poslovna tajna.

Ovom kupnjom vip Tv proširio je doseg usluge na područje cijele Hrvatske

 ??  ?? zadovoljni poslom mladen pejković i marcel popa
zadovoljni poslom mladen pejković i marcel popa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia