Večernji list - Hrvatska

Prva ozljeda, bez Perišića na Srbiju

Štimca je ionako zabrinjava­o Ivanov status u klubu i dvojio je hoće li Omišanin biti u početnom sastavu. Neki novi igrač neće biti pozvan

- ozren maršić ozren.marsic@vecernji.net

Stigla je i potvrda, Wolfsburgo­v veznjak Ivan Perišić zbog ozljede lijevog koljena otpao je za utakmice protiv Srbije i Walesa. Izbornik Igor Štimac bio je u kontaktu s Perišićem, baš kao i dr. Boris Nemec, a pregled magnetnom rezonancij­om utvrdio je napuknuće ligamenta koljena. Perišić će izvan stroja, bog ozljede koju je zadobio u utakmici Wolfsburga i Freiburga, biti mjesec dana. – Neću nikoga naknadno pozvati, i zbog ovakvih situacija na popisu je 26 igrača – kratko je kazao Štimac.

igrao više od modrića

Perišić je u Štimčevu mandatu postao standardan u reprezenta­ciji, nastavio uzlaznom putanjom, koju je započeo na Euru u Ukrajini i Poljskoj, gdje je dva puta bio u startnoj postavi, tek je protiv Španjolske bio na klupi. Kod Štimca je u sve četiri kvalifikac­ijske utakmice bio starter, jedan od nezamjenji­vih. Pletikosa, Srna, Šimunić i Strinić odigrali su svih 360 minuta, Pe- rišić ih ima 355, Modrić 354, a Mandžukić 340. Naravno, po statusu ima tu još nezamjenji­vih poput Ćorluke i Rakitića. Štimac ne očajava zbog toga jer je Perišić otpao, u razmišljan­jima oko postave za Srbiju taj lijevi vezni ionako mu je bila otvorena opcija. Naime, Perišićev se status u posljednji­h mjesec dana pogoršao, izborniku je otvorio upitnike. No, ozljeda je velika nesreća za mladog Omišanina. Sada se otvaraju brojne kombinacij­e, rotacije. Bude li išao na bezbolne varijante, Štimac se može odlučiti za Kranjčara, Sammira ili Kovačića kao zamjene za Perišića. Bude li mijenjao sustav, onda i Olić može na tu lijevu stranu, a ako krene na krupne rotacije, pa ubaci Lovrena na stopera, Ćorluku na desnog bočnog, Srnu naprijed, onda bi Rakitić mogao na Perišićevu poziciju.

više je kombinacij­a

Kombinacij­a je napretek, zbog toga se Štimac nije ni odlučio za naknadno pozivanje nekog od onih koji bi mogli upasti umjesto Perišića.

 ??  ?? nezamjenji
v Samo su četvorica u kvalifikac­ijam
a igrala više
nezamjenji v Samo su četvorica u kvalifikac­ijam a igrala više

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia