Večernji list - Hrvatska

SDP na kušnji: izgubi li koji gradova i općina, slavit će

Osim u jednoj, lijeve su vlasti dosad bile u svim jedinicama gdje će biti novi izbori

- Novi Marof Piše Tea Romić

Darko Hrenić dosadašnji gradonačel­nik (Reformisti) Siniša Jenkač (HDZ) Franjo Lehkec dosadašnji načelnik (HSS) Sanja Krištofić (SDP) Franc Stenek (SDP)

Andro Vlahušić (HNS-SDPHSU) ima 31,8 posto podrške, Mato Franković (HDZ-HSSHSP AS-HSLS-BUZ-HDS) 24,9, Pero Vićan (DDS) 9,6, Maro Kristić (kandidat grupe birača) 5,9 posto, a Hrvoje Kukuljica (Živi zid) 5,3 posto glasova birača. Neodlučnih je 22,5 posto birača. Pokazala je to telefonska anketa Građani 17 gradova i općina u kojima nije donesen proračun za ovu godinu ove će nedjelje na Dan žena na prijevreme­ne lokalne izbore, a dvije najveće stranke – SDP i HDZ – tu će priliku iskoristit­i kao svojevrsni test uoči parlamenta­rnih izbora. Dok HDZ iz te priče može izaći samo kao pobjednik budući da je samo jedan njihov gradonačel­nik izgubio vlast zbog proračuna, vladajućim­a će ovi izbori biti iznimno važni kako bi vidjeli imaju li i dalje potporu na “svojim” područjima, posebice onima na moru. Zato su premijer Zoran Milanović i šef HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak bili na Rabu, gdje će snage odmjeriti već provjereni ljudi najjačih stranaka – dosadašnja gradonačel­nica SDP- ova Rosanda Krstinić Gušćić te Boris Bačić, kandidat velike koalicije HDZ-RPSHSS-HSP AS.

Petrov širi utjecaj

U SDP-u se nadaju da će pobijediti u Dubrovniku, gdje podupiru HNS- ova Andru Vlahušića, kojemu sad ne zamjeraju pravomoćnu presudu, ali na prošlim izborima jesu nepravomoć­nu, koju je provela agencija 2X1 Komunikaci­je od 26. veljače do 3. ožujka na uzorku od 1000 ispitanika u Dubrovniku. Obrađeno je jedno anketno pitanje, dakle – kome biste dali podršku za gradonačel­nika Dubrovnika. Ne dobije li Vlahušić izbore u prvom krugu, šanse mu se u drugom krugu umanjuju. (ipš)

 ??  ?? Maro Kristić, nezavisni kandidat za čelnika Dubrovnika s potporom MOST-a Bože Petrova
Maro Kristić, nezavisni kandidat za čelnika Dubrovnika s potporom MOST-a Bože Petrova
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia