Večernji list - Hrvatska

Hrvatska kroz Milićev kadar

Novi seRijAl Emisija se emitira četvrtkom u 21.30 sati na Al Jazeeri i SPTV-u

-

tvenog života okupio je oko sebe neponovlji­vi Goran Milić. Goran Milić s HTV-a je prije više od četiri godine otišao u Sarajevo na televiziju Al Jazeera, za koju je napravio serijal od 15 polusatnih emisija Alkemija Balkana – Hrvatska koje se mogu i se pogledati četvrtkom u 21.30 sati, osim na Al Jazeeri, i na SPTV-u.

Problem Balkana

– Unaprijed sam znao da će naslov serijala „ Alke- mija Balkana – Hrvatska“potaknuti reakcije poput: „ Zašto Balkana?“; „ Zar je, prema tebi, Hrvatska na Balkanu?“; „ Pogledaj kartu, Miliću, Balkan su Srbija, Bosna i Bugarska, Hrvatska je Mitteleuro­pa, Hrvatska je mediterans­ka, srednjoeur­opska, zapadna država...

Pozitivne priče

Tu je zagrebački gradonačel­nik

Milan Bandić Sve je osim balkanske, kaže legendarno TV lice koje u serijalu istražuje pojam balkanstva i hrvatstva. No osim tih težih tema, ima i lakših. Milić nas vodi u Osijek u posjet obitelji koja je, kaže, došla do 11 vlastitih zrakoplova. – Otac pilotira i zaprašuje gradove protiv komaraca. Jedan sin vodi pilotsku školu. Drugi sin drži pogon za tehničko održavanje zrakoplova. Majka i kći imaju tvornicu namještaja po narudžbi. Svi rade, svi aviše nego što bi ljudi pomislili – najavljuje ističući priče o domaćem uspjehu. S TV ekipom posjetio je i tvornicu cipela Borovo, ali i posgon u kojem se izrađuju naši domaći, “made in Croatia” patrolni čamci. – Sve u svemu, preporučuj­em. Odlično snimljeno s kopna, iz zraka, iz automobila, ispod mora, raznovrsne teme, stotinu sugovornik­a, 50 gradova i sela, ozbiljne i šaljive priče. Baš smo si dali truda – kaže Milić.

Dali smo s truda i doista obišli svaki kutak Lijepe Naše, kaže Milić

 ??  ??
 ?? Nel pavletić, žarko bašić/pixsell ?? Dugo se poznaju, ali su u vezi tek od kraja 2014.
Nel pavletić, žarko bašić/pixsell Dugo se poznaju, ali su u vezi tek od kraja 2014.
 ?? Al Jazeera ?? Susreo se i s novom
predsjedni­com
Zadubljen u razgovor...
Al Jazeera Susreo se i s novom predsjedni­com Zadubljen u razgovor...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia