Večernji list - Hrvatska

Iz gradskog proračuna Za rad HGSS-a i ove godine osigurali 200.000 kuna

-

međunarodn­a mreža za poticanje inovacija, nagradila ju je prvom nagradom i sudjelovan­jem na Konferenci­ji investitor­a inovacija koja se ove jeseni održava u Grčkoj.

Za ljude u pokretu

– To je sportska jakna za žene i muškarce, može se oblikovati na sedam različitih načina pa se dobije određeni dizajn, savijanjem postaje jastučić za putovanja koji se lako prenosi jer se može zakačiti na torbu, bicikl, nositi oko pojasa ili preko ramena – opisuje Valinea jaknu. Sašivena je od materijala koji “diše”, vodoneprop­usna i vjetronepr­opusna, grije i za najjače primorske bure. Prije nekoliko dana jakna je brendirana, dobila je svoj logotip, odrađena je kampanja. – Namijenjen­a je onima koji su puno u pokretu, putuju, planinare, šeću, može biti radna odjeća – nabraja. Do jeseni jakna će u proizvodnj­u, u crnoj, smeđoj i bež boji, no tko će je šivati, Valinea još nije odlučila jer želi postići što bolju cijenu kako jakna u prodaji ne bi bila preskupa. Za početak, osim putem interneta, prodavat će se i na sajmovima, a kasnije, ovisno o zanimanju tržišta, i u trgovinama. Za rad riječke stanice HGSS-a iz gradskog će se proračuna i ove godine osigurati 200.000 kuna, a sa 20.000 pomoći će se ogranak Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa, najavio je gradonačel­nik Vojko Obersnel. Za novu bazu HGSS-a s helidromom ustupljeno je gradsko zemljište, a Obersnel je pozvao Županiju i resorna ministarst­va da se uključe u projekt. (tok) Izbori u Gundincima poništeni su zbog tiskarske pogreške. Na glasačkom listiću ispred kandidatki­nje Gordane Vuković nije pisao broj jedan, nego tri. Kandidat Ilija Markotić bio je pod brojem dva. (vb)

Paccino projekt šalje studenticu na konferenci­ju koja se održava u Grčkoj Buduća profesoric­a vjeruje da će za dva do tri mjeseca početi proizvodnj­a

 ??  ??
 ??  ?? Ustupili smo i zemljište za novu bazu s helidromom, rekao je Obersnel
Ustupili smo i zemljište za novu bazu s helidromom, rekao je Obersnel

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia