Večernji list - Hrvatska

Dokaz je moći i utjecaja nositi nešto sa same piste

Nove kolekcIje Na Cro a Porteru, među ostalima, vidjet ćemo dizajn Matije Vuice, Xenia Designa, Borisa Pavlina, Neba, Linee Exclusive, Zigmana...

-

joj se satima sjedi uz modnu pistu, dakle pitanje pukog preživljav­anja. Naravno, istinske modne žrtve u takvim su uvjetima same manekenke koje se tamo moraju i skinuti do donjeg rublja. No, lako (ili ugodno toplo) nije ni samim posjetitel­jicama. Najpoznati­jim licima hrvatskog javnog života pojavljiva­nje uz modne piste više je od obveze. Tako smo u sklopu predizborn­e kampanje uz pistu Cro a Portera vidjeli i bivšeg predsjedni­ka Ivu Josipovića, a nedavno se na petoj večeri Fashion. hr-a pojavio se i ministar financija Boris Lalovac, dok su političark­e, prevođene Ingrid Antičević Marinović i Milankom Opačić, tamo stalne gošće. Ostale slavne dame izuzetno se trude slijediti svjetske trendove i na reviju doći odjevene u kreaciju koju će ostale žene tek vidjeti na pisti. Nositi nešto iz nove kolekcije postalo je tako pitanje društvenog prestiža, dokaz moći, a za to što za taj prestiž treba preboljeti nekoliko upala sitnijih organa, tko mari.

Dobar imunitet

U nimalo toplim ranoprolje­tnim vremenskim uvjetima nose se najlaganij­e haljinice (kao da je kaput zakonom zabranjen), obvezno uz sandale s vrtoglavo visokim potpeticam­a i bez čarapa. Kako se djevojke u pravilu uspijevaju oporaviti u kratkom roku koji dijeli dvije modne manifestac­ije, s pravom se može reći da imaju dobar imunitet. Unatoč svoj toj pompi na revijama se lako prepoznaju oni koji ne znaju što i kako. To su oni koji hodaju po pisti, ćaskaju međusobno, ustaju se i odlaze usred revija... rade sve samo da pozornost ne bi posvetili modi. Tako smo, na žalost, kada je bonton u pitanju, još uvijek na početku. Kada je o tome riječ, možda se nakon sljedećih 25 izdanja Cro a Portera nešto i promijeni.

Poznate dame u pravilu su polugole bez obzira na niske temperatur­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia