Večernji list - Hrvatska

Kim Andersson bio mi je veliki uzor, a zakačio sam se s njim

ProcjenA Moje lopte lete brže od sto kilometara na sat, Mandalinić­eve još brže od mojih

- Damir Mrvec

Ivica Olić Luka Stepančić, desni vanjski rukometaša PPD Zagreba, nije imao previše respekta prema vrataru Koldinga Kasperu Hvidtu u osmini finala Lige prvaka. Razgovor s nadarenim rukometaše­m donosi sportski tjednik Max!

Arena je čudo

– Nisam se uopće zamarao tko je na suparnički­m vratima. Kada mi je u Zagrebu ušao prvi šut, sve dalje išlo je puno lakše. Počeo sam šetati Hvidta po vratima i nije bio blizu da obrani moj šut. Ali da mi je i obranio prvi šut i dalje bih forsirao – rekao je Luka. Je li ikada mjerio brzinu svog šuta? – Nisam, ali bilo bi zanimljivo vidjeti koliko kilometara na sat bi išla moja lopta. Vjerujem da bi išla preko sto na sat. Ali, brže bi išla Mandalinić­eva, negdje oko 130, 140 kilometara na sat – rekao je. A je li mjerio odraz? – Nisam ni to. Neki kažu da se odrazim pola metra. Nije baš tako, onda bih šutirao loptu s visine od četiri metra. Pa tko bi to mogao onda braniti? – pita se Luka. Zanimljivo je da u Koldingu igraju dva Lukina velika uzora, Kim Andersson i Olafur Stefansson. – Istina. Kim mi je bio zakon. I to onaj Kim iz svojih najboljih dana kada je igrao za Kiel. Ne tajim da sam pokušao kopirati neke njegove šuteve i dodavanja. Oduševljav­ao me povratnim loptama za krila – rekao je Luka. Vjerojatno Kim niti ne zna da vam je uzor? – Ha, ha, ne zna. Na utakmici u Zagrebu sam se u jednom trenutku zakačio s njim. Bilo mi je čudno. Donedavno sam ga gledao na televiziji, a sad igram protiv njega. Dobar osjećaj, nema što – rekao je Luka. U zagrebačko­j Areni je svaku sljedeću utakmicu sve više i više ljudi. Rekord je bio protiv Koldinga – 14.500 gledatelja. Što će biti tek u četvrtfina­lu s Barcelonom? – Arena je čudo. Od početka ove sezone nijednom nije bilo ispod 10.000 gledatelja. To je nešto predivno. Baš mi je Blaženko Lacković, koji je bio utakmici s Koldingom, rekao da nešto ovako nije očekivao. Čak smo imali i koreografi­ju na tribinama, pa udaraljke. Kada

Jako mi je drago da smo u Zagreb vratili malo rukometne euforije Želja mi je zaigrati u Njemačkoj, sa PPDom imam ugovor još godinu dana

sam poslije gledao snimku, tek sam onda doživio pravu atmosferu jer dolje na parketu misli su usmjerene samo na utakmicu i ništa ne čujem, ni ne vidim. Jako mi je drago da smo u Zagreb vratili malo rukometne euforije – rekao je Luka. U uzvratnoj utakmici, u Brondbyju nije bila paklena atmosfera?

Dobro poznajem Babića

– Danci uglavnom navijaju pljeskanje­m. Nije to kao u Veszprému kada navijači stvaraju buku svih 60 minuta i od te buke ne čuješ svog organizato­ra igre koja se akcija igra. Slično je i u Skoplju, ali i Szegedu – naglasio je ljevoruki Stepančić. Reprezenta­cija? – Dobro poznajem novog izbornika Babića. Puno sam radio s njim dok je bio u Zagrebu. Nadam se da ću svojim igrama zaslužiti poziv. Igrao sam na Europskom i Svjetskom prvenstvu, red je i na Olimpijski­m igrama – istaknuo je Luka koji ima još godinu dana ugovor s PPD Zagrebom. – Želja mi je jednog dana zaigrati u njemačkoj ligi – kaže Stepančić.

 ??  ??
 ?? Davor JavoroviĆ/PiXSELL ?? Svjetsko prvenstvo u Kataru već sam zaboravio, treba gledati prema budućnosti
Davor JavoroviĆ/PiXSELL Svjetsko prvenstvo u Kataru već sam zaboravio, treba gledati prema budućnosti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia