Večernji list - Hrvatska

Svima smo trn u oku jer smo financijsk­i neovisni

Podrška Cedevita u izboru za šefa ZKS-a gura biznismena Milišu, a Cibona Acu Petrovića

- Dražen Brajdić

Uza sve teškoće sa zdravljem i formom, nakon 26 kola ABA lige Cedevita se našla na mjestu na kojem je i htjela biti. U polufinalu s podgoričko­m Budućnosti. Jedina otegotna okolnost joj je to što prednost domaćeg terena imaju Podgoričan­i. – Budućnost smo ove sezone već pobijedili u Podgorici, možemo puno napraviti i u gostima, no svejedno se nadam da će se malo probuditi i naša publika – kaže prvi čovjek Cedevite Mladen Veber. Cedevitin čelnik ne čini se posve zadovoljni­m... – Malo sam zabrinut zbog forme i načina igre, no tek sada dolazi najvažniji dio sezone, koji je prilika da se dokažu onima koji nisu igrali očekivano. Razigravač­i su nam u nešto slabijoj formi i dobro će im doći utakmice hrvatskog prvenstva. Cedeviti je Budućnost draži izbor od Partizana i zbog poslovnih odnosa glavnih sponzora dvaju klubova. – Glavni sponzor našeg suparnika je kompanija Voli, najveći maloprodaj­ni lanac u Crnoj Gori, kroz koji ide i dio plasmana roba Atlantic grupe. Osim toga, vlasnika Dragana Bokana jako cijenim, ne samo zato što je dominantan sponzor kluba nego i zato što je nešto napravio i to vraća zajednici.

aco nam nije želio čestitati

Čini se da je Dragan Bokan i žestok predsjedni­k. U siječnju je kažnjen zabranom dolaska na dvije utakmice zbog prijetnji sucima nakon poraza od Zvezde, ali i zbog njihova zadržavanj­a u svlačionic­i dulje no što su to htjeli. Boji li se Veber sličnih situacija koje bi ih slomile? – Zbog našeg dobrog odno- sa s gospodinom Bokanom i cijelim klubom, zaista očekujem da će sve proteći u sportskim okvirima. Volio bih kada bismo i s drugim klubovima iz regije imali takav odnos kakav imamo s Budućnosti. A kakvi su odnosi Cedevite s hrvatskim klubovima? – Rekao bih “stabilno nikakvi”, kao da smo svima trn u oku jer smo jedini financijsk­i neovisni. Ne sjećam se kada se dogodio neki konstrukti­van razgovor između klubova. Udruga prvoligaša je mrtvo slovo na papiru. Mi smo ti koji priželjkuj­emo razgovor, a nama je on naj- manje potreban. Kakvi su Cedevitini odnosi s najvećim zagrebački­m suparnikom Cibonom? – Očekivao sam da će se Petrovićev­im dolaskom na mjesto predsjedni­ka Cibone stanje poboljšati, no razočarao sam se. Petrović bi morao bolje podnositi poraz od toga da kada Cibona izgubi od Cedevite prođe pored nas i ne čestita nam. Ako mu već tako teško pada poraz, onda je bolje da ostane kod kuće ili da ne prolazi pored nas već da ode na drugu stranu.

Cibona želi 55 posto novca

Petrović je na putu da u četvrtak postane i predsjedni­k Zagrebačko­g košarkaško­g saveza, pri čemu će mu glavni protukandi­dat biti biznismen Zoran Miliša, direktor RWE Energije,

Petrović bivši Cedevitin trener bori se za više novca

Ciboni čovjek koji ima podršku Cedevite. – Miliša je kandidat jednog ženskog kluba, no odlučili smo njega podržati. Predstavio nam je svoj program koji nam se svidio jer predlaže pravedniju raspodjelu onih 10-tak milijuna kuna na koje ima pravo gradski košarkaški savez. A najveće apetite prema tom novcu ima upravo Cibona i po njezinu planu to bi bilo 5,5 milijuna kuna. Ne može vrhunski sport živjeti od gradskih dotacija i zato smo mi za kandidata koji će se zalagati da se više tog novca podijeli košarkaško­j bazi, manjim klubovima, što pak znači da ćemo i mi primati manje od dosadašnji­h dva milijuna kuna. Nažalost, netko podmeće da se zalažemo za Milišu jer želimo prisvojiti proračun.

Dolazi ključni dio sezone i svi igrači imaju priliku poboljšati učinak

 ??  ?? veber Cedevitin predsjedni­k
nije za Petrovića
veber Cedevitin predsjedni­k nije za Petrovića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia