Večernji list - Hrvatska

Dekorativn­i paneli iz Slavonije postali hit u Rusiji, SAD-u i Kanadi

Kapaciteti Tvrtka zapošljava 110 radnika, ulaže u tehnologij­u, a izvozi u 25 zemalja

- Branimir Bradarić

Kada je prije nekoliko mjeseci na poziv HGK-a kretao put Moskve, gdje je organizira­n susret hrvatskih i ruskih gospodarst­venika, niti Petar Šimić, vlasnik vinkovačke tvrtke Grad–export koja se bavi proizvodnj­om dekorativn­ih panela, nije znao što da očekuje. Sa jedne strane bio je tu interes tvrtke za novim poslovima i još neotkriven­im i velikim ruskim tržištem, a sa druge strane opet svojevrsta­n strah od nepoznatog­a.

Značajan uspjeh

Ipak, Šimić se pouzdao i u dobra iskustva od prije dvije godine, sa sajma u Nürnbergu, kada mu je dolazak na sajam donio poslovnu suradnju i izvoz na tržište SAD-a i Kanade. – Bilo je tamo niz susreta, razgovora… Između ostalih razgovarao sam i sa vlasnicima tvrtke Satels, Sergejom Savehukom i Adreyom Levkinom, koji se bave proizvodnj­om vrata i prozora od PVC-a i aluminijum­a. Vrlo brzo smo uvidjeli da postoji mogućnost suradnje. Nakon što su došli u Vinkovce, gdje su vidjeli naš asortiman, proizvodne pogone i strojeve, taj moj posjet Moskvi rezultirao je potpisivan­jem ugovora o proizvodnj­i dekorativn­ih

Tvrtka godišnje proizvodi 40.000 panela panela sa tvrtkom Satels, kaže Šimić. Ističe kako je za njegovu tvrtku ovaj ugovor značajan poslovni uspjeh tim prije kada se zna da se u Rusiji tek sada polako uvode moderni i kvalitetni dekorativn­i paneli. Prema ugovoru, Grad–export će ruskom partneru godišnje isporučiva­ti trećinu svoje godišnje proizvodnj­e, oko 10-12 tisuća dekorativn­ih panela, od ukupno 40.000 koliko ih proizvedu. Ovaj ugovor „natjerat“će Šimića da požuri i sa dogradnjom proizvodni­h kapaciteta tvrtke u Vinkovcima koja važi za najveću tvrtku u ovoj branši u ovom dijelu Europe.

Hrvatska pamet

– Proširit ćemo svoje proizvodne kapacitete za još oko 1100 kvadratnih metara. Planiramo uposliti i novih 20-30 radnika – pojašnjava Šimić. Inače, Grad–export zapošljava 110 radnika, a izvozi u proširit ćemo svoje kapacitete za još oko 1100 četvornih metara. planiramo uposliti i novih 20-30 radnika

vlasnik Grad-exporta 25 zemalja Europe i svijeta, ističe Šimić napominjuć­i da do ovog rezultata nije došlo slučajno. Naime, u Grad – exportu puno se ulaže u proizvodnu tehnologij­u tako da posjeduju sve najmoderni­je strojeve. Pojavljuju se i na brojnim sajmovima. – Primjer naše tvrtke je i dokaz da hrvatska pamet i proizvodi imaju mjesta na svjetskoj tržnici ali i kako treba raditi planski, sustavno i pametno, zaključio je Šimić.

puno ulažemo u proizvodnu tehnologij­u, kaže vlasnik petar šimić

 ??  ?? Petar Šimić (lijevo) potpisao je ugovor s ruskim partnerima
Petar Šimić (lijevo) potpisao je ugovor s ruskim partnerima
 ?? G. FerBeŽar/PIXSell ??
G. FerBeŽar/PIXSell

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia