Večernji list - Hrvatska

Kilometars­ki red ispred Arene

Barcelona Dolazi danas popodne, ali nije htjela termin za treniranje u Areni

- Damir Mrvec

Velika gužva na blagajnama Arene i Kutije šibica samo je znak da se približava velika rukometna utakmica PPD Zagreb – Barcelona. Već prvog dana podijeljen­o je više od 10.000 ulaznica tako da će Arena biti ispunjena do posljednje­g mjesta.

U goste kod Zamore

– S obzirom na to da je pripremlje­n show prije utakmice, molim gledatelje da dođu što ranije kako bi zauzeli svoja mjesta. Mojim dečkima bit će drago da se zagrijavaj­u pred punom dvoranom. To diže adrenalin – istaknuo je Veselin Vujović, trener “plinara”. Barcelona dolazi u Zagreb danas popodne, ali neće trenirati u Areni. S obzirom na to da su nedavno gostovali, valjda misle da im ne treba nikakva prilagodba. Odlaze iz Zagreba u petak ujutro, ali ne u Barcelonu nego u Valladolid gdje ih subotu očekuje gostovanje kod Zamore, momčadi koja se nalazi na 13. mjestu španjolsko­g prvenstva. Barcelona inače ganja lanjski rekord od svih 30 pobjeda u domaćem prvenstvu. Nedostaje im još šest. – Imamo ambiciju da ih pobijedimo u četvrtak, ali nemamo bolesnih ambicija. Znamo tko nam dolazi u goste. Jedna moćna momčad koja ima daleko najbolji napad u Ligi prvaka. U 12 utakmica ima prosjek od 33 pogotka po utakmici. Respektira­mo suparnika, ali ga se ne bojimo. Nismo se do sada nikoga uplašili i nismo od nikoga izgubili na našem terenu. Barcelona je odličan sastav koji je formiran da bude prvak Europe. U vrhu je europskog rukometa. Prošle sezone malo se okliznula, ali ove godine s punim gasom ide k tom cilju. Na tom cilju ispriječio joj se PPD Zagreb i dat ćemo sve od sebe da joj zagorčamo život – istaknuo je Vujović.

U pripremi četiri obrane

Kojom obranom zaustaviti Barcelonu? – Za jednu takvu momčad moram imati četiri vrste obrana, dvije vrhunske i dvije zamjenske. Dobra je stvar što momčad odlično reagira kada promijenim odluku u djeliću sekunde. Znate mene, kada mi se upali mala lampica, odmah to moram realizirat­i – istaknuo je trener koji noćima ne spava baš mirno. – Brine me koga izostaviti. Svih 19 igrača sanja da će istrčati protiv Barcelone, a trojica će morati na tribinu. Zato svako malo pitam na treningu boli li koga nešto kako bih si olakšao težak izbor. Najbolje bi bilo kada bi netko drugi odabrao koja trojica neće igrati – zaključio je Vujović.

Na utakmicu dolazi predsjedni­ca Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović

Samo smo dva koraka od sna svakog igrača – plasmana na završni turnir Lige prvaka u njemački Köln

kapetan momčadi

 ??  ?? veliko ZAnimAnje valjalo je što prije doći do
ulaznice
veliko ZAnimAnje valjalo je što prije doći do ulaznice
 ??  ?? oni su uspjeli – sretnici s ulaznicama za spektakl u četvrtak
oni su uspjeli – sretnici s ulaznicama za spektakl u četvrtak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia