Večernji list - Hrvatska

Croatia Airlines: Nećemo zbog Lubitza ukinuti model Plati i leti

- Josip Bohutinski

Europski profesiona­lni piloti zatražili su od Europske komisije da se zabrani komercijal­no školovanje pilota u aviokompan­ijama, takozvani Pay to Fly (Plati i leti) program. Prema tom programu mladi piloti bez iskustva plate aviokompan­iji da steknu dovoljan broj sati leta kako bi onda mogli naći posao.

Nisu u radnom odnosu

Program komercijal­nog školovanja pilota lani je uvela i Croatia Airlines. Mladi pilot, koji nije zaposlenik CA i koji svaki sat leta plaća 10 eura, prvih 100 sati leti na redovitim linijama s instruktor­om, kopilotom i kapetanom, sljedećih 100 sati samo s instruktor­om, a onda idućih 300 samo s kapetanom. U peticiji EK, koju su pokrenuli francuski piloti, a pridružio im se i Hrvatski sindikat prometnih pilota, navodi se da se Pay to Fly programom ugrožava sigurnost letenja jer dovodi u pitanje učinkovitu odgo- vornost profesiona­lnih pilota. S obzirom na nemili događaj s Germanwing­sovim airbusom koji je namjerno srušio kopilot, pitali smo CA i Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovs­tvo hoće li postrožiti mjere provjere pilota u Pay to Fly programu. U CA kažu da svi kandidati iz tog programa moraju zadovoljit­i iste uvjete (liječnički pregled, testovi) i proći iste stručne provjere kao i svi piloti koji su prije školovani o trošku kompanije. Standardi osposoblja­vanja u CA su, tvrde, u mnogim elementima zahtjevnij­i od zakonske regulative. Navode i da nastavljaj­u s programom komercijal­nog školovanja pilota.

Piloti u peticiji EK traže da se zabrani komercijal­no školovanje pilota u aviokompan­ijama jer to ugrožava sigurnost letenja

Nema odstupanja

U Agenciji, pak, kažu da prije samostalno­g obavljanja dužnosti člana letačke posade, svi piloti, uključujuć­i pilote koje CA angažira temeljem Pay to Fly modela, prolaze propisano osposoblja­vanje s operatorom, a to je predmet kontinuira­nog nadzora Agencije. Kažu da dosadašnji­m nadzorom nisu uočena odstupanja od propisa ni negativni sigurnosni trendovi koji bi upozoraval­i na potrebu povećanog nadzora Croatia Airlinesa.

 ?? Dpa/piXsell ?? Za školovanje je potrebno 500 sati letenja
Dpa/piXsell Za školovanje je potrebno 500 sati letenja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia