Večernji list - Hrvatska

‘Apsolutno nisam kriv za pucnjavu na Cvjetnom’

-

– Apsolutno nisam kriv prema navodima optužnice – izjasnio se jučer na početku suđenja na zagrebačko­m Općinskom kaznenom sudu Teofil Kožul koji se 10. studenog prošle godine naoružan automatsko­m puškom sa suprugom i maloljetno­m kćeri zabarikadi­rao u stanu u Preradović­evoj ulici kada su ga sudski ovršitelji u pratnji policije došli deložirati. Pritom je, kako bi ih zaplašio, iz automatske puške ispalio ukupno četiri hica u zrak.

U pritvoru zbog prijetnji

Kožul je na sud doveden iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je završio u veljači jer je prijetio smrću M. B. (42) koji je došao pred stan u Preradović­evoj provjeriti stanje brojila na razvodnoj kutiji sumnjajući da Kožul vlasniku stana krade stru- ju. To se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je pušten iz Remetinca zbog pucnjave pri pokušaju deložacije. Zbog incidenta pri deložaciji, kada je na Cvjetnom trgu gotovo dva sata trajalo pravo opsadno stanje, tužiteljst­vo Kožula tereti za tri kaznena djela – dovođenje u opasnost općeopasno­m radnjom ili sredstvom, nedozvolje­no posjedovan­je oružja te prisilu prema službenoj osobi.

Teofil Kožul zatvorio se u stan lani u studenom naoružan automatsko­m puškom kada su ga došli deložirati

Saslušanje svjedoka

Sutkinja je jučer prihvatila prijedlog obrane da se na sudu saslušaju svi koji su svjedočili pucnjavi, a pribavit će se i spis s Općinskog građanskog suda na temelju kojeg je i pokrenuta deložacija. Kako je novinarima prije ispričala Kožulova supruga, za taj stan status zaštićenog najmoprimc­a imala je njezina baka, a nakon njezine smrti taj je status izgubljen. Pokušali su ga otkupiti, no nisu uspjeli. Stan je trenutačno u vlasništvu tvrtke Euroglobal koja je stan kupila od Hypo Leasing Kroatien.

opsada dva je sata u centru grada trajala prava

drama

 ??  ??
 ?? Goran stanzl/pixsell ?? Kožul je na sud doveden iz pritvora
Goran stanzl/pixsell Kožul je na sud doveden iz pritvora

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia