Večernji list - Hrvatska

Učiteljici geografije u školi ponudili da vodi sat domaćinstv­a

- Ivana Carević

Da imam rep, mahao bih koliko sam sretan – oduševljen­o je uzviknuo član žirija showa “3,2,1 – kuhaj” Tomislav Špiček nakon što je u uskrsnom tjednu kušao svečani ručak koji je pripremila Martina Maček. Nije uskrsnu gozba jedino čime je Martina raznježila nepca žirija RTL- ova showa, a svojim kulinarski­m umijećem oduševila je i ukućane.

Susret s ribljim menijem

– Tata je bio iznenađen kad je vidio što sve znam skuhati. Naime kod kuće uz mamu i stariju sestru nisam stigla doći do štednjaka i tata je u bio u šoku kad je vidio kako kuham, a mama je jako ponosna na mene – kaže nam 26-godišnja Mar- tina, magistrica edukacije geografije, antropolog­inje i etnologije. Martinino kulinarsko umijeće oduševilo je i njezine učenike u Međunarodn­oj osnovnoj školi Matije Gupca, a škola je predložila da Martina vodi i sate domaćinstv­a u školi. – Učenici gledaju show i dosta su kritični, ispituju me sve pojedinost­i o žiriju i kuhanju, hvale me kad do- bijem dobre ocjene. Često vode i borbu s roditeljim­a jer im je gledanje “3,2,1 – kuhaj” izgovor da ostanu dulje pred televizoro­m. Što se tiče satova domaćinstv­a, još nisam stigla razgovarat­i o tome sa školom – veli Martina. Njena omiljena jela su juhe i razna variva, a meso joj nije najvažnije na meniju. S pripremom ribe bliže se upoznala tek u showu. – U Zagorju, gdje sam odrasla, more nam baš nije na dohvat ruke (smijeh) pa nisam imala puno iskustva s ribom, ali nakon što sam je pripremala u showu, sigurno ću češće zaviriti u ribarnicu – kaže Martina.

Njezini učenici sa zanimanjem prate show, ispituju je o žiriju i hvale kad se vrati s dobrim ocjenama za svoja jela

Kutak s dobrom hranom

U showu je naučila brojne vještine i susrela se s novim tehnikama kuhanja te spoznala što je do sada krivo radila. – Općenito svi imamo problem s prekuhavan­jem namirnica i tek sada znam da se komad mesa fino može pripremiti i za osam minuta – kaže Martina. Otkrila je kako joj je san jednog dana imati malu zalogajnic­u. – Bio bi to kutak s dobrom hranom, varivima i juhicama, a sva jela bi se pripremala od sezonskih namirnica – otkriva.

 ??  ?? Simpatična kuharica sanja o vlastitoj zalogajnic­i
Simpatična kuharica sanja o vlastitoj zalogajnic­i
 ?? Rtl ?? Martinin uskrsni objed izazvao je pravo oduševljen­je
Rtl Martinin uskrsni objed izazvao je pravo oduševljen­je

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia