Večernji list - Hrvatska

Prije naših borbi svi ćemo ići u Auschwitz

-

najteži poraz u karijeri. Nokautirao ga je njegovim oružjem (high-kickom) pa je najbolji hrvatski MMA borac silno motiviran da mu uzvrati. – Za taj meč nisam bio spreman kao za ovaj, a tada me izmorio, a i primio sam nekoliko teških udaraca na podu. Kada sam teško uzdrman ustao, vidio sam trostruku sliku, pa tog njegova udarca nogom nisam niti bio svjestan, nisam ga niti vidio. Analizirao sam tu borbu i shvatio koliko je važna tjelesna izdržljivo­st, odnosno takozvani kardio. Mislim da više treniram sada nego onda, pojačao sam intenzitet treninga. Nikad dosta snage, brzine i izdržljivo­sti u ovakvim sportovima. Ako ostanem bez snage u trećoj rundi, gotov sam. Ako se on umori, on je gotov.

spremniji nego 2007.

Ako smo dobro razumjeli, Mirko se osjeća spremnijim za ovaj meč nego za onaj kada je imao sedam godina manje. – Upravo tako. Nije to moj subjektivn­i osjećaj, nego sam ja i realno spremniji, usprkos godinama. Šest mjeseci prije te borbe operirao sam desno stopalo i nisam mogao udarati lijevom nogom, a to mi je najjače oružje. Isforsiran­o sam išao u tu borbu, kao i onu prethodnu, prvu u UFC-u, no neću plakati za prolivenim mlijekom. Dva sadržaja koja su planirana uoči borbe za sve sudionike za Mirka su uznemiruju­ća. Ponajprije planirani posjet Auschwitzu u kojem je Mirko već bio, kao turist, prije nekoliko godina. – Bio sam tamo, no moji dečki to žele vidjeti. To što sam tamo vidio bilo je jezivo. Prtljaga, cipele, odjeća, ali i kosa logoraša. Potom zid smrti te plinska komora. Možda je i dobro da borci to vide, da vide što su sve neki logoraši uspjeli preživjeti i da je ovo što oni prolaze uoči i tijekom borbe zapravo kamilica.

ta nisam ja nobelovac

Prije ovakvih okršaja, točnije, prije bilo kakvih okršaja, Cro Cop ne voli puno govoriti. Posebice ne više puta ponavljati isto. – Od svega, najteže mi pada dan za medije. Ta nisam u Stockholmu na dodjeli Nobelove nagrade za fiziku pa da me ljudi ispituju kako sam došao do otkrića. Zaredaju se novinari svako sa svojih 20-ak pitanja od kojih 18 svi postave. Znam da to rade u dobroj vjeri, no ne da mi se pričati o stvarima poput toga kakve je bila boja dude kada su me donijeli iz bolnice. Karikiram, no nakon medijskog dana budem umoran kao da sam trčao 20 kilometara.

 ?? Marko prpić/pixsell ?? Tijelo mi je u odličnom stanju i sa 40 ja mogu ono što 99,9 posto 25-godišnjaka ne može
Marko prpić/pixsell Tijelo mi je u odličnom stanju i sa 40 ja mogu ono što 99,9 posto 25-godišnjaka ne može

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia