Večernji list - Hrvatska

“odgovornos­t za nacionalnu glupost”

-

Nezavisni Mladen Novak premijera je pitao kako će se očuvati radna mjesta u Sisku. – Ne odgovaram za ono što je bilo prije, ni za poslovne, a kamoli kriminalne aranžmane, ali moramo očuvati rafinerijs­ki kapacitet. Hrvatsku su, posebice nakon 2004., vodili politički slijepci koji su odgovorni ne za veleizdaju, nego za nacionalnu glupost – odgovorio je Milanović. Najavio je da mjere za smanjenje deficita koje do 21. travnja Vlada mora predložiti Europskoj komisiji “sasvim sigurno neće neugodno iznenaditi”. Frano Matušić (HDZ) optužio je premijera da netočno informira javnost hvaljenjem da će deficit za prošlu godinu iznositi 12 milijardi kuna, iako se čini da će biti 18 milijardi kuna. – Kad ne bi bilo svih mogućih dugova koje imamo, Hrvatska bi praktično bila u suficitu – kaže Milanović te dodaje da će deficit biti 12 milijardi kuna, a da se za HDZ-ove vladavine koristila metodologi­ja koja sada diže deficit, u to vrijeme bi on iznosio čak 30 milijardi kuna.

Uzvratila Titanikom

Tražeći odgovor koliko je vladajućih kadrova zaposleno u agencijama i zavodima, Sunčana Glavak ( HDZ) krivo je rekla da postoji “vijeće Europske komisije”. Milanović je to jedva dočekao. – Ne postoji bečki wiennersch­nitzel – uzvratio joj je, a ona mu je uzvratila da je na današnji dan potonuo Titanik pa će se i ova vlada zaustaviti na santi leda. Josip Borić (HDZ) premijera je pak optužio da je Hrvatsku zadužio više nego devet njegovih prethodnik­a pa mu imidž ne može popraviti ni angažman stranog PR stručnjaka. – SDP angažira vanjske suradnike puno manje nego neke druge stranke, novcem koji je pošteno zaradio, koji nije izvučen iz javnih poduzeća, iz Fimi medije, novcem koji nije opljačkan od građana – kaže Milanović koji nije dočekao kraj aktualca u sabornici pa ga je Jandrokovi­ć ispratio pitanjem “idete li možda k predsjedni­ci Kolindi”.

ministar obrta i potpredsje­dnik SDP-a, jedan je od najbližih suradnika premijera pa je i logično što mu je u Globusu postavljen­o pitanje koja je najveća vrlina, odnosno mana Zorana Milanovića. Maras je u vrline uvrstio to što “doista drži do svojih stavova koji su vrlo jasni”, a u mane to što “kad jednom zauzme stav, teško da će ga ikad promijenit­i”. Sve nam je to bilo poznato i prije, ali ostaje nejasno vidi li Maras premijerov­o tvrdo “zauzimanje stava” kao vrlinu ili kao manu. Ili Maras o tome još nije zauzeo stav.

Milanović Boriću: SDP je pošteno zaradio svoj novac, nema Fimi medije

predsjedni­k HDZ-a, izjavom za TV da je “vidio ministra Lalovca na ekranu i da čovjek nema optimistič­nu ‘facu’” uveo je u politički govor praksu koja mu ne ide u prilog. Na ekranu vidimo da je i Karamarkov­a “faca” često smrknuta.

odgovor Matušiću: Da nema svih mogućih dugova, bili bismo u suficitu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia