Večernji list - Hrvatska

Poslali smo svijetu ružnu sliku Hrvatske pitanje

Volio bih čuti odgovor naših državnika zašto su se oglušili na dopise Vijeća Europe i Platinijev­a pisma

- Vedran Balen

nije na toj razini, vjerojatno jer se igra drugačije, brže, iz prve, što mu toliko ne odgovara – dodaje Oblak. Nekadašnji Hajdukov i Bayernov maratonac srednjega reda ne krije kako se divi Luki Modriću. – I kada igra najgore, Luka je za mene najbolji! Nevjerojat­no mi je drag igrač! Žao mi je samo što nije egoist, što se najviše trudi ugoditi suigračima, stalno dodaje i kada za to nema potrebe. Luka bi morao biti ‘pokvarenij­i’ u igri, više misliti na sebe, više zabijati golove, jer ima i brzinu, i dribling, i šut. On je, kako mi kažemo, dobar patak, vodonoša, i bojim se da ga u jednom trenutku Real ne zamijeni kada nađe boljega. A za mene je on još uvijek najbolji – kaže Oblak. Bolji i važniji od Cristiana Ronalda? – E, to je pravi egoist, igrač koji najviše misli na sebe i najviše golova namješta sam sebi. Da je Luki Modriću samo malo te Ronaldove crte, bio bi još bolji – zaključio je nekadašnji jugoslaven­ski reprezenta­tivac sa 46 nastupa.

prekršaja

davor Zgrožen sam! Ako izbornik Kovač ne može popiti kavu i pojesti sendvič na odmorištu, kakva smo mi to turistička zemlja? – zapitao se Davor Šuker u Slavonskom Brodu, gdje je na poziv svog prijatelja, člana Izvršnog odbora HNS-a i čelnika lokalnog HDZ-a Dubravka Galovića bio na svečanosti obilježava­nja Dana Brodsko-posavske županije.

ima pitanja za državu

Prvi čovjek krovne nogometne organizaci­je rekao je kako ga je vijest o nemilom incidentu na odmorištu Zir zatekla u Njemačkoj i kako ju je pročitao u tamošnjim medijima. Prema njegovim riječima, sada je najvažnije spustiti loptu na zemlju i mirno sagledati situaciju. Nedopustiv­o je, kaže, da iz jedne zemlje koja živi od turizma u svijet odlaze vijesti o napadu na izbornika i zaposlenik­e HNS-a. – Dali smo ružnu sliku Hrvatske prema svijetu i to me boli kao Hrvata – rekao je Šuker i nastavio: – Prije toga ubila nas je ona Uefina kazna jer smo htjeli imati prekrasnu atmosferu na Poljudu, pun stadion. Dali smo i drugu utakmicu Splitu, dosljedni smo i igrat ćemo po cijeloj Hrvatskoj. S druge strane, znate li da, primjerice, vaterpolsk­a reprezenta­cija do jučer 15 godina nije igrala u Splitu – istaknuo je Šuker. Na upit kako u budućnosti izbjeći takve situacije i promijenit­i postojeće stanje, uzimajući u obzir i oštru kaznu koja je stigla zbog incidenta na utakmici s Norveškom, čelnik HNS-a odgovorio je kako bi to pitanje trebalo uputiti državi. Prema njegovim riječima, rješenje je u ispunjavan­ju onoga što se od nas traži. – Od 2011. do danas Plati- ono za što sam ja odgovoran uspjesi su na terenu i odlasci reprezenta­cije na europska i svjetska prvenstva. u tom dijelu dobro radimo ni je poslao nekoliko pisama tadašnjem hrvatskom predsjedni­ku Josipoviću, premijeru Milanoviću i i njegovoj prethodnic­i Jadranki Kosor. Dali su nam iz Vijeća Europe 35 preporuka i 28 uvjeta koje bismo trebali ispuniti kako bi pomogli nogometu. Volio bih čuti njihov odgovor na pitanje zašto su se svi oglušili .

izmijeniti Kazneni zakon

Dodao je kako podržava inicijativ­u o izmjenama Kaznenog zakona za izgrednike na stadionima, ali i kako nije on taj koji bi to trebao učiniti. Nekada je, kaže, zabijao golove, danas radi nešto drugo, a sigurnosna pitanja treba prepustiti onima koji su za to nadležni.

 ??  ?? manDžukiĆ nije odigrao
je vrhunski, ali primio dosta
udaraca
manDžukiĆ nije odigrao je vrhunski, ali primio dosta udaraca
 ??  ?? Šuker: Dali su nam iz Vijeća Europe 35 preporuka i 28 uvjeta koje bismo trebali ispuniti kako bi pomogli nogometu
Šuker: Dali su nam iz Vijeća Europe 35 preporuka i 28 uvjeta koje bismo trebali ispuniti kako bi pomogli nogometu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia