Večernji list - Hrvatska

Teško da će Ćorić odraditi svih pet godina ugovora

Zahvala Dobro je da su Ćorićevi roditelji odabrali da se brinemo o Anti

- Predrag Jurišić

Svečano je bilo u utorak u Maksimiru, točio se pjenušac, podsjetilo nas je to na ne tako davna vremena kad su Luka Modrić i Vedran Ćorluka potpisival­i prve profesiona­lne ugovore s Dinamom!

Slavio s BBB-ima

Sad je svoj potpis na petogodišn­ji ugovor stavio Ante Ćorić (18), jedan od najtalenti­ranijih nogometaša na svijetu u svom uzrastu, mladić koji bi prema svim pokazatelj­ima vrlo brzo trebao postati istinski lider Dinamove momčadi... – Ostvario mi se dječački san i doista nemam riječi kojima bih opisao svoju sreću! Potpisao sam za Di- namo, za svoj klub, ostajem doma s obitelji i jedva čekam sljedeću utakmicu kako bih počeo vraćati iskazano povjerenje – nije krio oduševljen­je Dinamov mladi igrač, koji je dan prije postao punoljetan, a 18. rođendan burno je proslavio u krugu obitelji i prijatelja u Središću, čak mu je dio BBB-a priredio i rođendansk­u bakljadu... Nadarenom je nogometašu ovo svakako bio tjedan iz snova. A bome su i u Dinamu imali razloga za otvaranje pjenušca, jer Ćorić nije krenuo Murićevim stopama i odlepršao u inozemstvo čim mu se pružila prilika. Ćorić je, poput Modrića i Ćorluke, odlučio potpisati višegodišn­ji ugovor i u Maksimiru napraviti prve korake prema konačnoj nogometnoj zrelosti. I to je svakako najbolja odluka, rijetki su primjeri igrača koji su u tinejdžers­kim godinama otišli u inozemstvo i uspjeli, kudikamo je veći broj onih koji su se neuspješno vratili doma... – Zahvalni smo Antinoj obitelji koja nam je iskazala veliko povjerenje prepustivš­i

sretni su u dinamu što ante nije bio nestrpljiv i poput murića otišao

nam da se brinemo o njihovu djetetu. Ante silno voli Dinamo i ovaj bi primjer trebao biti pokazatelj svim mladim igračima da upra- vo Dinamo treba biti klub u kojem će krenuti u svoju karijeru – rekao je trener plavih Zoran Mamić.

već je na meti bogatih

Na žalost, Ćorić sigurno neće odraditi svih pet godina u Dinamu jer je već na meti najboljih europskih klubova. Ali, sad se Dinamo zaštitio i mladić ne može nikamo bez višemiliju­nske odštete, a nadajmo se da će u Maksimiru odigrati barem dvijetri sezone. Mamić je rekao: – Teško je reći koliko će Ante ostati u Dinamu, nadam se što duže. Ali, kad dođu bogate ponude, o njegovu odlasku odlučivat ćemo zajedno, klub i obitelj, to sigurno neće biti jednostran­a odluka – rekao je Mamić.

 ??  ?? Treneri Zoran Mamić, Krznar i Cvitanović nazdravili su s Bornom Ćorićem na centru u Maksimiru
Treneri Zoran Mamić, Krznar i Cvitanović nazdravili su s Bornom Ćorićem na centru u Maksimiru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia