Večernji list - Hrvatska

Pokrajac: Moje su nadahnuće borci stariji od 40 godina

O mirku Borbe su njegov život, nisam vjerovao da će okačiti rukavice o klin kada je najavio

- Dražen Brajdić

Prvi put nakon dugih šest godina i 12 nastupa u Brazilu, Australiji, Kanadi i SAD-u, Igor Pokrajac (36) nastupit će u Europi, točnije u Ljubljani. Ondje gdje je u travnju 2009. odradio svoju posljednju europsku bitku, nakon raskida ugovora s UFC-om, bivši Cro Copov suvježbač započinje novo poglavlje karijere. Pokušat će se nametnuti u ringu hrvatske promocije Final Fight Championsh­ip (FFC) u vlasništvu bivšeg Cro Copova menadžera Or- sata Zovka. – FFC je druga najrespekt­abilnija organizaci­ja u Europi, odmah uz poljski KSW. Napokon se borim blizu Hrvatskoj, a bit ću najsretnij­i kada se budem opet mogao opet boriti u Zagrebu. Žao mi je što nijedna moja UFC borba nije bila u Europi, no moj je cilj povratak – ističe Pokrajac.

Supruga najveća potpora

Cro Cop je dokazao da je snagom volje moguće vratiti se u UFC čak i nakon dva negativna niza. – Nikad nisam vjerovao da će Mirko okačiti rukavice o klin, čak i kada je to sam govorio, jer to nije u njegovoj naravi. Borbe su njegov život i on će se toga jako teško ostaviti. I moje su nadahnuće borci stariji od 40 godina koji su i dalje uspješni. U nadi da će krenuti tim putem, Pokrajac radi s nekolicino­m trenera. – Moj boksački trener je Saša Škaro, za hrvanje Dražen Forgač iz Croatian Combat Academyja, a za brazilski džiju džicu Bojan Mirković. Kako sve to uspijeva stići s obzirom na to da je obiteljski čovjek, otac dviju kćerkica, ali i da sa sestrom vodi obiteljsku knjigovods­tvenu tvrtku “Igna promet”. – Tvrtku su pokrenuli moji roditelji, no sada je vodimo sestra i ja, a oni se ba- ve unucima. Osim vlastitih treninga, ja se bavim i vođenjem kondicijsk­ih treninga pa mi nije lako sve to stići. Zato se svaki dan dižem u šest sati, u sedam treniram pa nakon treninga odlazim na posao. Poslije posla sam opet na treningu, a kući dolazim uvijek kasno. Svu brigu o djeci preuzela je supruga Anastazija koja mi je najveća potpora.

Bez problema u teškoj

Nakon što su čak četvorica protivnika otkazala svoj nastup, među njima i Poljak Browarski, Igor će se večeras u Stožicama boriti protiv Grka Archontisa Taxiarchis­a, i to u teškoj kategoriji. – Neće mi biti problem što se borim u teškoj kategoriji jer sam ionako za svaku borbu u poluteškoj skidao po 12 kilograma. Zato sam i prihvatio ogled s teškašem.

Dižem se u šest sati, treniram pa idem na posao nakon kojeg opet treniram Igor je otac dviju kćerkica, vodi knjigovods­tvenu tvrtku sa sestrom

 ??  ?? Igor Pokrajac u sjajnoj je formi uoči borbe u Ljubljani
Igor Pokrajac u sjajnoj je formi uoči borbe u Ljubljani

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia