Večernji list - Hrvatska

Babić: Sami smo krivi, primili smo previše glupih koševa

Jasmin repeša Poslije ovakvog poraza moramo se brzo mentalno oporaviti

- Dražen Brajdić

Bez obzira na to što je na kraju odlučivala samo jedna lopta, košarkaši Cedevite nisu zaslužili pobjedu u prvom susretu polufinala ABA lige protiv Budućnosti (81:82). Nisu, jer su imali previše rupa u koncentrac­iji i ta količina nesmotreni­h poteza (15 izgubljeni­h lopti) zasluženo je kažnjena pred 3250 gledatelja u dvorani Morača. Opet, šteta je što Zagrepčani nisu kapitalizi­rali odlične dvije posljednje minute u kojima je blistao Marko Tomas. Pogodio je Marko dvije trice, a nakon njega je to učinio i Fran Pilepić za vodstvo 81:80, no gosti u posljednji­h devet sekundi nisu uspjeli sačuvati prednost. U reket je s loptom krenuo Amerikanac Reynolds, a potom podvalio loptu Savoviću na kojem Ukić čini prekršaj. Dvije sekunde prije kraja, iskusnom krilnom- centru nije zadrhtala ruka i Budućnost je povela sa 1-0 u seriji na tri pobjede pa su cedevitaši žalili za propušteno­m prilikom, pa tako i Marko Tomas:

niz pogrešaka

– Šteta što je ostalo toliko puno vremena za njihov posljednji napad u kojem mi nismo uspjeli posložiti obranu. Osim što su od svojih ra- zigravača Ukića i Gordića dobili nedopustiv­o malo, cedevitaši imaju razloga žaliti i za nizom pogrešaka učinjenih u prilikama da se prelomi utakmica. Kod vodstva 53: 44, Barać na obruču dira loptu i popravlja dva Rikićeva promašaja. Tomas pak neoprezno staje na crtu, Reynolds presijeca jedno dodavanje prema Gordiću, a potom Ukić forsirano šutira i promašuje tricu i domaćini uspostavlj­aju ravnotežu. Prijelomni trenutak susreta događa se pak u 36. minuti kod 65:67 kada Budućnost u jednom napadu postiže sedam koševa. Doduše, kumovali su i suci koji čistu blokadu Žganeca na Savoviću, na trici, procjenjuj­u prekršajem, na što neiskusni Karlo reagira dovoljno burno da dobije tehničku. Savović pogađa tri bacanja, a Šehović potom tricu. Za razliku od Savovića, koji je zabio 11 od 12 bacanja, Zagrepčani su tijekom susreta promašili čak 12 od 15 penala što je za “play- off” utakmicu nedopustiv­o.

nedostajal­e su obrane

– Dugo smo vodili, ali nismo mogli prelomiti. Kad god smo imali šest-sedam koševa prednosti, primili bismo tricu. Nedostajal­e su nam dvije, tri dobre obrane. Ovu smo utakmicu sami izgubili. Primili smo dosta glupih koševa, u tranziciji, pogotovo Reynoldsov posljednji koš u prvom poluvremen­u. Takvi koševi u ovakvim utakmicama dosta znače, oni su prelomili meč – kazao je Luka Babić, cedevitaš s najviše ubačenih koševa (14) i četiri trice u prvom poluvremen­u. Tomas je ubacio 13, Bilan 12, a Zubčić i Pilepić po sedam. Kod domaćina, prednjačil­i su Savović (20 koševa) i Reynolds (17 koševa). Jedna je to od važnijih pobjeda u karijeri Marina Čilića, u ovom trenutku i najvažnija. Nakon višemjeseč­nih problema zbog ozljede ramena Marin je u drugom kolu turnira u Monte Carlu sa 6:3, 3:6, 6:3 nadjačao Nijemca Floriana Mayera (koji je i sam dugo pauzirao) i tako postigao prvu pobjedu u novoj sezoni. Točnije prvu ATP pobjedu nakon finala Moskve u listopadu prošle godine. – Dobiti prvi meč u sezoni zbilja je lijep osjećaj. Pomalo je tužno da se to događa tek u travnju, ali tako je kako je. Uživao sam na terenu i sve je išlo dobro. Drago mi je da sam imao malih uspona i padova i bio u prilici osjetiti sve situacije na terenu. To mi je pomoglo da osjetim i loptu i teren tako da se nadam da ću iz meča u meč biti sve bolji – kazao je Čilić dan nakon pobjede (a prije meča s Tsongom). Sve, naravno, zanima situacija s njegovom rukom... – Ruka je zbilja dobro, mogao sam maksimalno servirati. Zanimalo me kako će biti dan nakon meča, srećom je sve u redu. I dobro je da sam dobio dan odmora. Nadam se da je ozljeda iza mene i da se sad mogu maksimalno usredotoči­ti na igru. (af)

Od razigravač­a gordića i Ukića, cedevitaši su dobili nedopustiv­o malo Tsongu sam dobio u posljednja dva susreta, znam što mogu od njega očekivati i vjerujem u svoju pobjedu, kaže Marin

Hoće li biti slavlja u Blaugrani? - Obranović i Horvat

 ?? Aba league photo ?? Pilepića (8) su blokirali, a Tomas (33) je zabio dvije trice u završnici
Aba league photo Pilepića (8) su blokirali, a Tomas (33) je zabio dvije trice u završnici
 ?? Pixsell ??
Pixsell
 ?? Pixsell ?? Jasmin Repeša
Pixsell Jasmin Repeša

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia