Večernji list - Hrvatska

Predsjedni­ca mu pisala zbog pjesme ‘Vučica’

- Samir Milla

“Pjesma ‘Vučica’ svojim ritmom, a posebno tekstom, odražava neke životne trenutke koje pamtim i vjerujem da je mnogim ženama postala bliska”, napisala je predsjedni­ca Kolinda Grabar-Kitarović u pismu naslovljen­om na skladatelj­a i kantautora Marka Tomasovića.

Pravo iznenađenj­e

Predsjedni­ca je Marku poslala pismo u kojem mu je osobno zahvalila što je napisao pjesmu “Vučica”, koju ističe kao svoju omiljenu pjesmu, a nedavno je to naglasila i u jednom intervjuu. – Nakon što sam pročitao da predsjedni­ca Kolinda voli moju pjesmu, poslao sam joj zahvalu. Oduševio sam se koliko je moderna, odnosno da sluša pjesmu koja je komponiran­a u stilu Guns’N’Rosesa. Predsjedni­ca mi je odmah odgovorila pismom koje me sasvim iznenadilo, a u kojem mi je posebno zahvalila što sam surađivao na Melodijama Istre i Kvarnera, gdje se njeguje čakavska riječ, ali i snimio nekoliko pjesama s njezinim Grobničani­ma, klapom Grobnik – kazao nam je Tomasović. Ovo mu je priznanje jedno od najdražih u karijeri. Kaže, teško mu je što ga u rodnom Zagrebu puno ne cijene, a pjesma koju osobno voli najdraža je i predsjedni­ci. – Ne cijene me ni radio ni TV postaje. Nisam otišao za tim narodnjačk­im trendom koji je kod nas aktivan i koji se servira mladima, a za drugu struju moja je glazba prekomerci­jalna, nije alternativ­no dokazivanj­e.

Pomaže mladima

Tomasović, koji je skladao više od 500 pjesama za Olivera Dragojević­a, Danijelu Martinović, Vandu Winter, Ivanu Radovnikov­ić, Lidiju Bačić, Zdenku Kovačiček, Terezu Kesoviju, Emiliju Kokić, Tomislava Bralića i klapu Intrade, u posljednje se vrijeme odlučio na zanimljiv glazbeni put. Radi s mladim izvođačima kojima sklada pjesmu pa ih promovira na YouTubeu ili svojoj Facebook- stranici koju prati 300.000 ljudi. Nedavno je izdao i svoj treći kantautors­ki album s baladama, a ovih dana promovira spot za pjesmu “Ponekad”, koja je pobijedila na prvom internacio­nalnom festivalu poezije i glazbe u Fužinama. No, najveće priznanje i poticaj za daljnji rad ipak mu je stiglo od hrvatske predsjedni­ce.

Kompozitor­u je predsjedni­ca Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila što je napisao pjesmu koja joj je omiljena i zaželjela mu je mnogo uspjeha u daljnjem radu s pjesmom se žene mogu poistovjet­iti, piše u e-mailu predsjedni­ca

 ??  ?? Vjetar u leđa nakon pisma s posebnom posvetom
Marko Tomasović skladao je “Vučicu” koju izvodi
Emina Arapović, a Emilija
Kokić zaslužna je za stihove
Vjetar u leđa nakon pisma s posebnom posvetom Marko Tomasović skladao je “Vučicu” koju izvodi Emina Arapović, a Emilija Kokić zaslužna je za stihove
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia