Večernji list - Hrvatska

Nije važno što neću biti prvi strijelac lige

Uživa Ostvarujem snove, dosad nisam igrao u Kupu Amerike i kvalifikac­ijama za Ligu prvaka

- Robert Junaci

Angelo Henriquez mirno je prvi iz Dinama uzeo loptu i pogodio sa jedanaest metara u finalu Hrvatskoga nogometog kupa. Plavi su na kraju i slavili nakon tih jedanaeste­raca. – Bio sam dosta miran, ali i ostali naši igrači odlično su pucali, to je ovaj put bilo odlučujuće u teškoj utakmici sa Splitom koji je život ostavio na terenu - kazao je slikovito Henriquez. Žurio je u svoj stan da bi spakirao stvari. Naime, odlazi u Čile na okupljanje reprezenta­cije.

Dobio sam što sam tražio

– Lijepo je otići s osvojenom dvostrukom krunom. Puno sam igrao i zabio puno golova, a to je ono po što sam i došao u Dinamo. No, zbog odlaska u reprezenta­ciju neće igrati protiv Istre i Rijeke pa neće prestići Andreja Kramarića i postati prvi strijelac lige. – Nije to tako važno, važnije je da smo smo prvaci i osvajači kupa te da na ljeto izborimo Europu. Možda budete najbolji strijelac na Copa Americi. – To će ipak biti malo teže izvedivo. Dat ću sve od sebe da izborim mjesto u reprezenta­ciji – kazao je Henriquez. Sa šireg popisa ispao je Junior Fernandes pa čileanski izbornik sada ima 26 igrača od kojih će izabrati 23 koji će braniti boje reprezenta­cije na Južnoameri­čkom prvenstvu. – Nadam se da ću biti u tom društvu, mislim da će popis biti objavljen 1. lipnja. Gledat ćete finale Lige prvaka, hoćete li navijati za Juventus ili Barcelonu? – Ne znam, po dva su Čileanca u svakoj momčadi i neću navijati ni za koga. Nekako mi je drago da je Juventus ušao u finale, nitko mu nije davao velike šanse. U kakvim ste odnosima s Vidalom i Bravom? – Viđali smo se u reprezenta­ciji. Ja sam bio jako mlad, zapravo sam stalno bio najmlađi, a primili su me sjajno i ponosim se što ih poznajem, predstavlj­aju Čile na najbolji način.

Boli prečka Pinille

Ode li Čile do kraja Copa Americe vratit ćete se u Hrvatsku usred Dinamovih europskih kvalifikac­ija. Hoće li vam biti problem što cijelo ljeto nećete moći na odmor? – Neće, gdje god me trebaju, igrat ću. Igrati na Copa America ili u kvalifikac­ijama za Ligu prvaka je čast, pa ja živim svoj san, želio sam biti nogometaš, sada sam uspio i nije mi uopće problem stalno igrati. A pogotovu zbog toga što dosad nisam igrao na Copa America, a ni u kvalifikac­ijama za Ligu prvaka. Uživam u svemu tome i samo se nadam da ću sljedeće sezone igrati još bolje. Gdje ste gledali jedanaeste­rce s utakmice Čile - Brazil s prošloga SP-a? – Kod kuće s obitelji. Naravno da sam plakao, bili smo tako blizu, žalili za prečkom Pinille u zadnjim trenucima. Nažalost, Brazil nas uvijek pobijedi i to boli nas Čileance, ali u nogometu postoje i nove šanse pa se nadam da će takva šansa doći sad na Copa America i da ćemo razveselit­i svoj narod – kazao je Henriquez.

neću navijati ni za Juve ni za Barcu jer svaki klub ima po dva Čileanca plakao sam nakon utakmice Čile - Brazil, možda sada razveselim­o narod

 ?? Goran stanzl/pixsell ?? Henriquez neće imati vremena za odmor, pogotovu ostane li u reprezenta­ciji
Goran stanzl/pixsell Henriquez neće imati vremena za odmor, pogotovu ostane li u reprezenta­ciji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia