Večernji list - Hrvatska

Nisam dosudio faul pa su me izudarali

OzLjeda Pretučeni sudac nosi Schanzov ovratnik i trpi jaku glavobolju

- Suzana Lepan Štefančić

Mladi nogometni sudac Tomislav Peter (19) pretučen je na nogometnoj utakmici u subotu u Kondriću kod Đakova, na ogledu između istoimenog mjesnog kluba i NK Ratara iz obližnjih Piškorevac­a. Nasrnula su na njega, navodi, dva igrača iz domaće momčadi, braća Ivica i Tihomir Horvat.

I nogom u glavu

Sve je počelo, kaže mladić, jer nije dosudio prekršaj za domaćine u 78. minuti. – Gostujući je igrač startao na loptu i odnio je, domaći ga je udario i sam pao te tražio prekršaj. Pustio sam da igraju dalje. Odjednom su me okružili. Igrač s brojem 10, Ivica Horvat, vrije- đao me pa sam mu dao žuti karton. Otrgnuo mi ga je iz ruke i nagazio mi na kopačke. Pokazao sam mu crveni karton, a on me gurnuo na tlo – priča potreseni Tomislav, inače učenik trećeg razreda srednje škole. No, time nije bio kraj incidentu. Priskočio je Tihomir, brat igrača Ivice Horvata, ujedno i njegov suigrač, te udario suca u leđa. Kažnjeni igrač ga je zatim, ističe mladić, udario nogom u glavu. Tada su u teren utrčali redari. – Treći im je brat bio među redarima, unosio mi se u lice i govorio “tako ti i treba” – navodi Tomislav. Mještani su mu prijetili, tvr- di Tomislav, da će ga prebiti kada bude išao u školu. Prekinuo je utakmicu i otišao u svlačionic­u. Hitnu pomoć, kaže, nitko nije zvao, nego ga je k liječniku odvezao otac. Nije se osjećao dobro pa je dan kasnije završio na pregledu. Tomislav nosi Schanzov ovratnik i trpi jaku glavobolju.

Sve prijavljen­o policiji

– Sve smo prijavili policiji i angažirao sam odvjetnika pa ćemo odlučiti što dalje. U NK Kondriću ističu da je nervoza počela još u 49. minuti. – Glavni sudac tada nije dosudio očigledan prekršaj gostujućeg igrača u napadu, iz kojeg su gosti postigli pogodak – rekli su u NK Kondriću. Bilo je, dodaju, još nekoliko prekršaja koje sudac nije dosudio. – Nakon crvenog kartona Ivici Horvatu, nastalo je komešanje i guranje i glavni sudac se odjednom našao na travi. U toj gužvi ga je možda netko i lupio, ali se nije vidjelo tko – navode u klubu. Ove subote mogli bi dobiti novog nogometnog prvoligaša. Odnosno, povratnika – zaprešićki Inter. – Kako smo licencije za 1. ligu dobili Sesvete i mi, jasno je kako nam u subotu treba samo domaći bod protiv Dugopolja da i teorijski postanemo prvoligaši. Sesvete će ići dalje samo ako izgubimo obje utakmice, a oni obje pobijede – rekao je Branko Laljak, direktor Intera. Gorica je odustala... – Odlukom izvršnog odbo- ra, nakon objave rezultata u prvom krugu licenciran­ja, nismo se žalili na nedobivanj­e licencije za 1. HNL. Imali smo zamjenski stadion, u Kranjčević­evoj, ali i jedan velik, za nas nepremosti­v problem. Naime, tri kluba u ligi ne mogu igrati na istom stadionu. Dobili smo dozvolu za igranje u Kranjčević­evoj samo za nekoliko utakmica, dok se ne riješi infrastruk­tura na našem stadionu. Dakle, stadion bi nam bio na raspolagan­ju do kraja kolovoza, nakon toga više ne bismo imali gdje igrati. Već u travnju bilo je jasno da nema ni teoretske šanse da se do rujna napravi rasvjeta – rekao je Nenad Črnko, predsjedni­k NK Gorica. (dm)

gorica nema reflektore čija gradnja stoji deset milijuna kuna

 ?? M. sušenj/pixsell ?? U posljednje vrijeme sve su češći napadi na suce
M. sušenj/pixsell U posljednje vrijeme sve su češći napadi na suce

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia