Večernji list - Hrvatska

HDZ traži od Milanovića hitnu pomoć za Varaždin

NIŽU SE “SLUČAJEVI” Šef upravnog vijeća JUGS-a Robert Podoljnjak podnio je ostavku: Na potpis mi je podmetnuta važna odluka koju uopće nismo donijeli!

- Piše Hrvoje Šlabek

Robert Podoljnjak, šef upravnog vijeća varaždinsk­e Javne ustanove Gradski stanovi, koji je nedavno ustvrdio kako će inzistirat­i da se afera s nenamjensk­i potrošenim novcem za gradnju stanova POS- a raščisti do kraja, dao je ostavku tvrdeći da mu je na potpis podmetnuta odluka koju upravno vijeće uopće nije donijelo. – Radilo se o veoma važnoj odluci i želim vjerovati da su mi je stručne službe dale na potpis pogreškom i zbog toga u ovome trenutku jav- nosti ne želim otkriti o čemu se konkretno radi. Međutim, nepovratno sam izgubio povjerenje u vjerodosto­jnost akata koji mi se daju na potpis – kazao je jučer.

Naći ćemo način

Ostavku je dao u četvrtak, na dan kad je JUGSu istekao rok za povrat 9,3 milijuna kuna nenamjensk­i potrošenog novca u državnu blagajnu i u svakome trenutku Ministarst­vo financija može pokrenuti prisilnu naplatu. U slučaju da JUGS na računu nema toliko novca, ovrha bi pogodila Grad Varaždin kao osnivača ustanove. Gradonačel­nik Goran Habuš (HNS) nada se da će Upravni sud žurno Gradonačel­nik Goran Habuš nada se odgodi izvršnosti rješenja uvažiti gradski zahtjev za odgodu izvršnosti rješenja o povratu novca i da ovrhe neće biti. – Ako se iz nekih drugih razloga odluči da se u državni proračun ipak mora odjednom uplatiti 9,3 milijuna kuna, JUGS će, uz pomoć Grada, sigurno naći način da to i učini. No, tada se već postavlja pitanje kome je stalo do toga da se inzistiran­jem na takvom načinu vraćanja novca Varaždin stavi u izuzetno nepovoljan položaj – izjavio je on. Na ruku mu ide tvrdnja ministra financija Borisa Lalovca kako im nije intencija pro- Podoljnjak zasad ne želi otkriti o čemu je u aktu konkretno riječ

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia