Večernji list - Hrvatska

Afera Pos-ovi stanovi

-

za ojerok Isteka jenski

nenam povrat novca u

enog potroš

ukasu državn

voditi ovrhe nad gradovima koji bi mogli imati problema s tekućim financiran­jem. No, dometnuo je i da zakon nalaže povrat novca.

Vladina pozajmica

Varaždinsk­i HDZ, pak, upozorava da Grad već ima problema s tekućom likvidnošć­u zbog nedavne odštete od 5,3 milijuna kuna koju je platio privatnoj tvrtki zbog nemogućnos­ti gradnje Biotehnolo­škog parka, pa već, kažu, kasne dotacije vrtićima, školama, ustanovama, udrugama i drugim proračunsk­im korisnicim­a. Podsjećaju i na to da JUGSu kao mač nad glavom već visi ovršni postupak “težak” 6,4 milijuna kuna koji je pokrenula Hypo banka, a tu je sada nova prijetnja u iznosu Zbog nedavne isplate odštete već imaju problema s likvidnošć­u pa kasne dotacije vrtićima, školama...

povjerenik HDZ-a od 9,3 milijuna kuna. – Stoga molimo premijera Zorana Milanovića da Vlada hitno pomogne Gradu Varaždinu s 21 milijun kuna u obliku pozajmice ili na neki drugi zakonom utemeljen način – poručio je povjerenik HDZ-a za Varaždin Damir Habijan. Afera je, podsjetimo, izbila prije mjesec i pol, nakon što je inspekcija otkrila da je JUGS nenamjensk­i potrošio 9,3 milijuna kuna državnih poticaja za POS-ovo naselje u Novakovoj ulici. Novac je potrošen za socijalne stanove u Hraščici, koji su se trebali financirat­i iz gradskog proračuna. Ministarst­vo financija nalaz je poslalo državnom odvjetništ­vu, koje bi trebalo ustanoviti ima li afera i kriminalnu dimenziju. Vlada mora slušati svoje građane jer su je oni i izabrali, a ne neke centre moći, bankare ili privatni kapital – rekao je na jučerašnjo­j konferenci­ji za novinare u Vukovaru predsjedni­k Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić. Istaknuo je kako će se u sklopu Građanske inicijativ­e Za referendum, u koju je uključeno 15 sindikata i sedam udruga civilnog društva, potpisi skupljati od 31. svibnja do 13. lipnja. – Instrument referendum­a treba spasiti jer bi se u suprotnome otvorila vrata diktaturi svih budućih vlasti – poručio je Stanić. (bb)

 ??  ??
 ?? PIxseLL ?? Mijat Stanić
PIxseLL Mijat Stanić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia