Večernji list - Hrvatska

Drogu iz Crne Gore i BiH čuvao na brodu

‘pAO’ NA grANIcI Klupko se počelo odmotavati kada je u veljači uhićen ‘teklič’ iz BiH

- Ana-Maria kezerić

Damir Katanić (42), kako se sumnja, šef je dilera i krijumčara kokainom i amfetamino­m koji su u četvrtak pali u velikoj akciji dubrovačke policije pod nazivom “Gladius 3”.

hijerarhij­a kod dilera

USKOK je protiv njega i još petero ljudi otvorio istragu zbog sumnje da su nabavljali drogu u BiH i Crnoj Gori, švercali je u Hrvatsku, a po- tom prodavali po Dubrovniku. Odmah iza njega, glavni sumnjivac kojeg se tereti za zločinačko udruženje je Igor Šarlija (46) za kojim je raspisana tjeralica. Sumnja se da su biznis počeli uhodavati u veljači ove godine. Hijerarhij­a i podjela “posla” u ovom su narkolancu bile razrađene do najsitnije­g detalja. Katanić i Šarlija ugovarali su “poslove” u susjednim zemljama i nabavljali drogu koju bi u Hrvatsku potom krijumčari­li Anes Duraković (39) i još jedan švercer, A. D. (36), kojem je puni identitet zasad nepoznat. On je, baš kao i Šarlija, zasad u bijegu. Kokain i amfetamine skrivali bi u stanu Alena Perišića (43) te na Katanićevu brodu na kojem je policijski pas i u četvrtak nanjušio sumnjive supstancij­e. Uloga Ane Perović (38), jedine žene u zločinačko­j organizaci­ji, bila je preprodaja droge.

dvije uhodane ekipe

Osim nje, drogu su prodavali i sam Katanić, Šarlija i bjegunac A. D. Sav novac od prodaje potom su davali šefu – Damiru Kataniću. Prema sumnji policije, učinili su to najmanje 22 puta od veljače do svibnja ove godine. Osim njih, dubrovačka je policija zbog neovlašten­e proizvodnj­e i prometa dro- gama prijavila još četvero ljudi, ali njih se ne tereti za udruživanj­e. Među njima su i Tomislav Zucalo (38) te Antonio Miljević (26) koji su uhićeni zbog sumnje da su u BiH nabavljali marihuanu i preprodava­li je na dubrovačko­m području. Njihov je “teklič” iz BiH “pao” sa 2050 grama marihuane koju je u Hrvatsku pokušao prokrijumč­ariti 17. veljače. Tada se klupko počelo odmotavati, a iskusni dubrovački istražitel­ji u akciju su uključili i USKOK te MUP susjedne Republike Srpske. Akcija se paralelno odvijala i u susjednoj BiH gdje je uhićeno 17 ljudi. Među osumnjičen­ima su i četiri policajca, od kojih je jedan glavni vođa narkogrupe u BiH.

U dvije godine u dubrovniku je ‘pala’ droga vrijedna 100 milijuna kuna

 ??  ?? ana Perović prodavala je drogu i novac predavala kataniću
ana Perović prodavala je drogu i novac predavala kataniću
 ??  ?? Policijski pas na brodu je nanjušio neku vrstu droge
Policijski pas na brodu je nanjušio neku vrstu droge

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia