Večernji list - Hrvatska

Ukrajinac Radčenko tri godine u Hajduku

POJAČANJE Vučević će u Ukrajini pokušati dogovoriti povratak Mladena Bartulović­a

- Ozren Maršić

Na svim poljima u Hajduku radi se žestoko. Zaključene su prijave za Nadzorni odbor, stiglo ih je više od dvadeset. Predsjedni­ca Nadzornog odbora Branka Ramljak nije poslala kandidatur­u, a Ljubo PavasovićV­isković nominiran je visoko kao kandidat za njezina nasljednik­a.

Izbor NO-a 4. srpnja

Čekaju se izbori koji se trebaju održati 4. srpnja, novi Nadzorni odbor izabrat će novu upravu... Otvorit će se tada i pitanje sportskog direktora i ostalih klupskih funkcija... A Goran Vučević radi kao da će ostati u Poljudu još sto godina, uoči utakmice bijelih sa Zagrebom otputovao je u Ukrajinu i poslao dobre vijesti. Potpisan je trogodišnj­i ugovor s Artemom Radčenkom, 20-godišnjim napadačem Metalista iz Harkiva, koji je prošao sve mlade reprezenta­cije Ukrajine. Radčenko je već bio u Poljudu i oduševio stručni stožer, ali morao se vratiti kući i čekati da mu istekne ugovor s Metalistom. Hajduk za njega nije platio odštetu. – Sretan sam što dolazim u veliki klub u kojem ću se moći igrački razvijati – rekao je Radčenko. Vučević će u Ukrajini pokušati dogovoriti povratak Mladena Bartulović­a, koji bi trebao biti pojačanje na poziciji lijevog beka. Od ostalih vijesti i glasina valja izdvojiti onu da je Hajduk zainteresi­ran za Zagrebova veznjaka Filipa Krovinović­a i Osijekova napadača Antonija Peroševića.

Šimundža novi trener?

Naravno, priča se i o treneru, posljednji čije je ime izašlo u javnost je Ante Šimundža, trener Maribora. Hajdukovu zainteresi­ranost potvrdio je i Mariborov sportski direktor Zlatko Zahovič. Ostavio je otvorenim mogućnost da Šimundža ide u Poljud ako to baš želi. U međuvremen­u valja nešto i prodati, navodno je grčki AEK zainteresi­ran za Maloču i Milovića, transfere priželjkuj­u Gotal, Vršajević, Sušić i Maglica... Vučević pokušava složiti novu momčad, koja bi trebala ostaviti trag i u Europi. Ali, za igranje u kvalifikac­ijama Europske lige Hajduk se tek treba izboriti, mora pobijediti Zagreb kako bi izbjegao dvojbe uoči zadnjeg kola. – Idemo po pobjedu kojom bismo sve riješili – jasno je poručio Hari Vukas koji svoj posao mora odraditi do kraja, a onda što bude kada završi sezona. Pokušava ne slušati i ne razmišljat­i o Hajdukovim poslovima, Vukasa zanima samo plasman u Europu. – Ne opterećuje­m se time što se sve piše i priča, na to ne mogu utjecati. Zanima me samo utakmica. Ni momčad ne reagira drukčije, najvažnije je pobijediti Zagreb – zaključio je Vukas.

 ?? Sanjin Strukić/PiXSELL ?? Za Marija Maloču zainteresi­ran je AEK
Sanjin Strukić/PiXSELL Za Marija Maloču zainteresi­ran je AEK

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia