Večernji list - Hrvatska

Sinovčić: Nije bilo razloga za ukidanje licencije Zadru DUGOVI

Saniran je porezni dug prema državi, nema više dugova prema igračima, stadion je dobio brojač ulaznica, kaže bivši vanjski stručni suradnik Zadra

- Frane Šarić, Tomislav Dasović

Kako je među nogometaši­ma Zadra primljena vijest iz Hrvatskog nogometnog saveza o uskraćivan­ju prvoligašk­e licencije? - Šokirani smo! Odlučili su da idemo u drugu ligu tendencioz­no izabravši termin uoči dviju odlučujući­h utakmica za ostanak. Kome se s time ide na ruku? I kako sad motivirati igrače? Nitko više ne razmišlja o utakmici sa Slavenom Belupom, nego se svi igrači pitaju je li to moguće? No, nećemo se predati, moramo pobjeđivat­i i žalit ćemo se HOO-u - rekao je predsjedni­k Nadzornog odbora NK Zadra i najstariji igrač Prve hrvatske nogometne lige, 40-godišnji Jakov Surać. Neugodno iznenađen ukidanjem licencije za igranje na Stanovima, Surać sumnja u regularnos­t prvenstva.

Uložili u infrastruk­turu

- Pa ni utakmice se u posljednji­m kolima ne igraju u isto vrijeme. Mi priznajemo da uvjeti nisu baš najbolji za novinare, ali ni mnogi drugi nemaju bolje uvjete. Uložili smo u infrastruk­turu i nije pitanje u tome. Nešto je drugo posrijedi. Ne mogu govoriti o nalazu revizorske kuće jer ne znam što se navodi, ali svakako je sve vidljivo iz tendencioz­no izabranog termina u kojem nam je dok smo bili u autobusu na putu na odlučuju- ću utakmicu priopćeno da idemo u drugu ligu - dodao je Surać. Trener Zadra Igor Štimac nije bio dostupan za komentar najnovije situacije u kojoj se našao njegov klub. Posljednja dva dana bio je posvećen isključivo momčadi i pripremi za utakmicu sa Slavenom Belupom. Međutim, oglasio se Reno Sinovčić, dugogodišn­ji Zadrov vanjski stručni suradnik i glavni čovjek kluba iz Stanova. Otkad je klub preoblikov­an u š.d.d., Sinovčić više nema funkciju u klubu. - Nema logike za takvu odluku Komisije za licenciran­je. Koliko znam, NK Zadar napravio je velike iskorake prema dobivanju prvoligašk­e licencije. Bilo je primjedaba da klub nema brojač ulaznica, pa je postavljen na stadion. Prema prošlogodi­šnjem financijsk­om izvješću, klub je bio dužan državi, no i taj dug je od tada podmiren. Koliko znam, nema više ni dugova prema igračima, pa zaista ne znam koji bi to razlozi mogli biti za najnoviju odluku - dodao je Sinovčić, uz ogradu kako je dulje vrijeme već izvan kluba i nema uvid u njegovo financijsk­o poslovanje.

U 1. HNL proveli 22 sezone

Tako ispada da su spasilačke misije Ćire Blaževića i Igora Štimca ove sezone u Stanovima bile uzaludne. Ne dogodi li se kakav senzaciona­lan preokret, na primjer da dopredsjed­nik HNS-a Zdravko Mamić zamoli Komisiju za licenciran­je da preispita svoju odluku, NK Zadar napustit će prvoligašk­o društvo u kojemu je proveo 22 sezone. Drugoligaš je bio u sezonama 2005./2006. i 2006./2007.

Za ovakvu odluku uopće nema uporišta - smatra Reno Sinovčić Kalmeta: Ne slažemo se s odlukom HNS-a, neprihvatl­jiv je trenutak odluke

 ??  ?? Pravac 2.HNL Ćirinai Štimčev
a misijau Stanov
imabila je uzaludn
a
Pravac 2.HNL Ćirinai Štimčev a misijau Stanov imabila je uzaludn a
 ??  ?? Sinovčić je izvan kluba, ali je dobar sa Štimcem
Sinovčić je izvan kluba, ali je dobar sa Štimcem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia