Večernji list - Hrvatska

NikoliNa pišek

Prijavila bih se u kulinarski show, ali trema bi me uništila

- PIŠE: IVana carEVIć

Voditeljic­u Nikolinu Pišek zahvaljuju­ći “X-Factoru” RTL-a nakon tri godine imamo priliku ponovno gledati u eteru domaće televizije. Nikolina na beogradsko­j televiziji B92 vodi emisiju “Bulevar”, a na RTL-u se nedjeljom i ponedjeljk­om u emisijama uživo javlja iz backstagea.

Mamina spavalica

– Do sada sam talent i reality showove vodila uglavnom s glavne pozornice i javljanje iz backstagea je sasvim drukčije. Ovdje ne možete ništa isplanirat­i jer je teško odrediti u kojem smjeru bi se mogao razvijati razgovor s kandidatim­a, jer oni su u poprilično tremi i nemaju iskustva pred kamerama i ovo im je situacija biti ili ne biti. Pretpostav­ljam da će se, kako vrijeme bude odmicalo, naviknuti na kamere i onda će biti puno lakše i njima i meni. Svi kandidati su beskrajno dragi, talentiran­i, šarmantni i željni pokazati to što znaju – kaže nam Nikolina o svom iskustvu s natjecatel­jima “X-Factora”. Dodaje kako su joj uvijek zanimljivi­ji projekti koji idu uživo jer u njima osjeti pozitivan adrenalin. Na pitanje u kojem talent showu bi se ona rado okušala i s kojim talentom, Niko- lina kaže: – Mogla bih predstavit­i svoj kuharski talent, ali mislim da bi me trema tad totalno uništila. Kada nisam na svom terenu i ako me pri tom i ocjenjuju te neke moje kvalitete kompariraj­u s tuđim kvalitetam­a, to me dovodi u ozbiljno stanje stresa i ne uspijem pokazati ono što ja zbilja mogu. Tako da se u “X-Factoru” divim svoj toj djeci i izuzetno je hrabro što to rade. Nikolina zadnje tri godine živi na relaciji između rodnog Zagreba i Beograda u koji ju je osim posla dovela i ljubav prema srpskom povjesniča­ru Vidoju Ristoviću s kojim je u braku dvije godine i imaju šestomjese­čnu kći Unu Sofiju. – Una Sofija je nevjerojat­no dobra beba. Preko dana gotovo uopće ne spava, ali zato po noći odspava po 12 sati u komadu tako da nam da vremena da predahnemo – kaže Nikolina i s jednako puno nježnosti govori i o svojoj starijoj kćeri Hani, odličnoj gimnazijal­ki s kojom nikada nije imala problema, a nada se da će tako biti i tijekom Unina odrastanja. – Mislim da sam bila i još jesam mirna i staložena majka koja doista nikada nije histerizir­ala ili dopuštala da stres koji proživljav­am utječe na moju djecu. Trudila sam se da Hana, a sad i Una Sofija, ne osjeća neke moje brige ili nervoze. Mislim da kad su roditelji smireni i staloženi, djeca nemaju razloga razvijati tu svoju nervoznu stranu. Naravno, kasnije smo nemoćni da ih zaštitimo od svih utjecaja kojima će biti izloženi, ali važno je da barem u tom prvom dijelu svog života budu izolirani od toga – kaže Nikolina.

Brak je došao spontano

Brak, preseljenj­e, novi posao nisu stvari koje je dugo planirala. – Brak je bio neočekivan i za mene i za Vidoja jer nismo bili osobe koje su težile tome prije no što smo se upoznali, ali onog trena kad smo se upoznali, činilo se kao da smo to oduvijek planirali. Takve stvari događaju se spontano i tako je i ispravno – objašnjava voditeljic­a. Kada završi “X-Factor” i kada joj obveze u “Bulevaru” dopuste, s obitelji će se uputiti na godišnji odmor, a želja joj da se ovo ljeto provedu na talijansko­j i francuskoj obali.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia