Večernji list - Hrvatska

Bau zlopora nju poslova

-

Radovan Štetić

(lijevo) zbog sličnih “poslova” već je osuđivan, a Klemm je pod istragom i zbog transfera Darija Šarića

protiv ica Optužn

aijoš Klemm

osoba pet se izvlačio iz Klemm Securityja plaćane su nepostojeć­e usluge tvrtkama koje je pronalazio Štetić. Kada bi novac sjeo na račune tih tvrtki, ostali optuženici, koji su figurirali kao direktori tvrtki kojima je Klemm Security plaćao nepostojeć­e usluge, podizali su ga i predavali Štetiću, a Štetić ga je predavao Klemmu. Kako je ta “suradnja” izgledala, u obrani je opisao Štetić, koji je zbog sličnih stvari već osuđivan, kazavši da on nije bio inicijator cijele priče.

Tolerirao što nije morao

– Nisam kriv, odnosno ja sam manji sukrivac jer sam tolerirao stvari koje nisam morao. Hrvoje Zorović bio je taj koji mi je predložio da bih mogao raditi neke poslove s Klemmom. Kazao je da Klemma poznaje preko svog oca. A zatim je Zorović počeo za Klemma prati novac preko poduzeća Eloco usluge. Klemm mu je uplaćivao novac po izdanim fakturama, a da sve to bude provedeno kroz knjigovods­tvo, brinuo se Valent – branio se Štetić. Štetić je u obrani tvrdio i da je Klemma vidio samo tri-četiri puta u životu, te da su jedanput zajedno išli na gađanje. Njegovu obranu pak pobija Zorović, koji tvrdi da je Štetić njega upo- znao s Klemmom, a tvrdi i da je sve što je radio, radio po Štetićevu nalogu. To je uključival­o i podizanje novca s računa tvrtke kojoj je bio direktor te nošenje tog novca Klemmu. – Taj sam novac prvo nosio Štetiću, a onda mi je nakon nekog vremena on dao kuverte s novcem koje sam nosio Klemmu. Tri ili četiri puta sam novac Klemmu predao na ruke, a jednom ili dva puta ostavio sam mu ga u nekom kafiću na Malešnici. Pitao sam Štetića zašto Klemmu nosim novac, a on mi je kazao da je to nekakav njegov dug prema Klemmu, jer je prethodno od njega posudio novac za učešće u nekom poslu s brodovima – branio se Zorović. Dodao je i da je jednom sreo Klemma te da mu je Klemm rekao da se ljuti na Štetića, jer zbog njega ima problema s Poreznom upravom te da mora platiti 100.000 eura kazne. Optužnica protiv Klemma i ostalih još nije potvrđena, a neslužbeno se čuje da većina optuženika pregovara o nagodbi s tužiteljst­vom. Jedan je maloljetni biciklist lakše, a drugi teže ozlijeđen u nesreći koja se u nedjelju oko 22 sata dogodila u Antunovcu pokraj Požege. Na 14-godišnjaka i 15-godišnjaka automobilo­m je naletio 34-godišnjak koji je automobilo­m upravljao bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola. U krvi mu je izmjereno 1,88 promila. Osim toga, vozio je prebrzo, a od siline udarca mladi su biciklisti odbačeni u kanal. Nakon nesreće nesavjesni je vozač pobjegao ne pruživši pomoć ozlijeđeni­m dječacima, no policija ga je ubrzo nakon nesreće pronašla. Priveden je na policiju i bit će kazneno prijavljen. Ozlijeđeni su dječaci vozilom Hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu u Požegi u kojoj im je pružena liječnička pomoć. (vb)

Klemm je ljutit na Štetića jer je morao platiti 100.000 eura kazne Poreznoj Vozač (34) pronađen je ubrzo nakon nesreće. U krvi mu je izmjereno 1,88 promila alkohola i vozio je bez vozačke dozvole

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia