Večernji list - Hrvatska

Tradiciona­lnoj kvaliteti i dugotrajno­sti dodane su i oku ugodne vanjske linije

BMW Motor Dizelski motori plod su suradnje s Bavarcima

- Srđan Hebar

Ležeći na livadi iznad Ženevskog jezera dvije su se krave okrenule za novim Avensisom. Njih nije, dakako, zanimao naš testni automobil, već što im to remeti mir. Novi Avensis isprobali smo u idili švicarskih Alpi, na vijugavima cestama gdje su do izražaja došle njegove dobre vozne osobine.

Žele privući i mlade

Dosad je bio sinonim za model koji je mamio uzdahe starijih, zbog svog klasičnog dizajna i dugovječno­sti u kojoj lako prelazi i više od pola milijuna kilometara. Stoga se kupovao razumom, a ne srcem. Ovoga puta priča je drugačija. Toyotina ciljana publika za Avensis su - mladi. Uz razum, zbog novog modernog izgleda trebalo bi im zatitrati i srce. – Imamo lojalne kupce, a nadamo se da će ovaj model biti miljenik mladih kupaca na tržištu Europe, gdje se uostalom i proizvodi – priča nam Kristof Muylle, Toyotin menadžer te dodaje:

Novi sustav sam koči

– Ideja je bila proizvesti prestižan i elegantan automobil, koji će za najmanji iznos pružiti najviše užitka. U vožnji, ali i u izgledu. Svi su motori u ponudi posve novi ili poboljšani, a dizelaši su proizveden­i u suradnji s BMW- om. Prednja maska je agresivnij­a, a stražnji kraj je širi i niži. Sve u što vozač gleda je redizajnir­ano, deta- lji su kromirani, a posve su nova i Avensisova sjedala. Pohvalit ćemo Toyota Safety Sense, sustav koji uključuje kamere koje na brzinama između 10 i 80 km/h detektiraj­u vozila ispred te reducira rizik od sudara. Vozača vizualnim i zvučnim signalom upozorava da valja kočiti. Ako to ne učini, automobil će ispod 30 km/h zakočiti sam. Sustav kamera sam prati ograničenj­a brzine na cesti, ali i upozorava kod prelaska u drugu traku te automatski po noći prebacuje duga svjetla u kratka.

Toyota Avensis najpouzdan­ija je poslovna limuzina u – Njemačkoj

 ?? TOYOTA ?? Novi Avensis vozili smo po alpskim cestama iznad Ženevskog jezera, a u ponudi je i karavanska izvedba istog modela
TOYOTA Novi Avensis vozili smo po alpskim cestama iznad Ženevskog jezera, a u ponudi je i karavanska izvedba istog modela

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia