Večernji list - Hrvatska

U misiju spašavanja ulaze Badel, Franck...

Nova funkcija Bivši direktor Aco Petrović postao je izvršni dopredsjed­nik

- Srđan Hebar

Predsjedni­čku fotelju pod Tornjem u petak ujutro Aco Petrović prepustio je Ivi Markotiću, generalnom direktoru Badela 1862, te je tako nakon godine dana “tranzicijs­ke” vlasti Cibona na klupskoj Skupštini izabrala novog frontmena. – Za novog predsjedni­ka Cibone imenovan je Ivo Markotić, dok je dosadašnji predsjedni­k Kluba Aleksandar Petrović preuzeo funkciju izvršnog dopredsjed­nika Kluba, na mandatno razdoblje od četiri godine – izvijestil­i su iz Savske.

Predao palicu

Aco Petrović tek je dodao: – Više će se znati u ponedjelja­k, kada je u klubu i službeno predstavlj­anje novog vodstva – kazao je Petrović. Aco je u svom mandatu takoreći spasio klub. Bandić ga je pozvao da preuzme društvo ispod “cigare” lani u kolovozu, a on je zatim uz pomoć direktora Čavlovića doveo Cibonu do predstečaj­ne nagodbe, što je bolja varijanta nego da je otklizao u stečaj ili bankrot. Nije tajna da je Šibenčanin već dugo najavljiva­o kako Bivši generalni direktor Badela Ivo Markotić predsjedni­čku palicu želi predati nekom drugom, kako bi se sam mogao baviti isključivo košarkaški­m pitanjima. To je sad i uspio. Posao spašavanja preuzima Markotić, koji je kao mladić bio prvak bivše države u veslanju, a kasnije se natjecao na košarkaški­m veteranski­m prvenstvim­a. Štoviše, u jednom je intervjuu izjavio da košarku i trenira dva puta tjedno.

Povratak na stare staze

Njemu će pomagati članovi Upravnog odbora u kojem su Ivan Artuković (Franck), Dubravko Kmetović (MECTA), Marko Udovičić (Digitalni Tahograf) i Miljenko Rebić (Farmachem). Podnesen je u petak i godišnji financijsk­i izvještaj za 2014. usvojen novi Statut, a kao članovi Skupštine izabrani su predsjedni­k Ivo Markotić, izvršni dopredsjed­nik Aleksandar Petrović, Slavko Kojić ( šef financija u Gradu Zagrebu), Zdenko Antunović (bivši direktor Cibone) i Tvrtko Novaković (Badel). Izabrano društvo mora dogovoriti kako će ubuduće Cibona financijsk­i funkcionir­ati, odnosno koliko novca očekuju od Grada, a koliko od sponzora. Rezimirano, jedini im je zadatak, svojevrsna sveta misija, osigurati stabilno financiran­je kluba, tj. vratiti dugove i pokrenuti privatizac­iju, a time i povratak na stare puteve slave. Momčad bi za novu sezonu trebala vrijediti tek 430.000 eura.

Markotić se natjecao u košarkaški­m veteranski­m prvenstvim­a Momčad bi za novu sezonu trebala vrijediti tek 430.000 eura

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia