Večernji list - Hrvatska

Iz ureda ne idem do odluke suda

Zvali su me u Siriju, ali neka idu svjetski autoriteti Tepeš i Petrov

- Petra.maretic@vecernji.net

O slučaju Ane i Tomislava Karamarka bivši predsjedni­k države kaže: To je divan brak. Štite jedno drugo i to je dobro, ja to volim Petra Maretić Žonja Nakon odluke Sabora da se bivšem predsjedni­ku države ukine ured, oglasio se i sam Stipe Mesić. Ne namjerava, kaže, napustiti ured sve do odluke Ustavnog suda na njegovu žalbu, a bude li potrebno, ići će, kaže, i u Strasbourg na Europski sud za ljudska prava. A do tada, dodaje, nada se da će ured raditi. U slučaju da dođe do deložacije, kaže da ga iznositi ne mogu, ali da on sam može izići.

Nova Fimi media

– U svakom slučaju, neću oružjem braniti taj prostor – kazao je. Našalio se i da neće tražiti pomoć Živog zida i Ivana Vilibora Sinčića koji je glasao za ukidanje ureda. Ponovio je svoj stav da je ukidanje ureda politička odmazda. – Pogledajte strukturu Domoljubne koalicije, političku snagu Bože Petrova i društva, oni meni prigovaraj­u moj antifašiza­m i to se ne usude reći. Ako misle da je fra Prcela u pravu, neka to i kažu – poručio je Mesić. Komentirao je i pokretanje postupka Povjerenst­va za odlučivanj­e o sukobu interesa u slučaju prvog potpredsje­dnika Vlade Tomislava Karamarka. Aferu je nazvao novom Fimi medijom. – Imate ugovor po kojem supruga potpredsje­dnika Vlade postaje konzultant­ica čovjeka koji je bio na vrhu uprave Ine i koji je prešao u MOL, koji ga plaća 12 tisuća eura mjesečno, pa mu se nakon sklapanja ugovora s Drimijom povećava ugovor za 2500 eura koliko plaća nju. Zamislite da je moja žena postala lobistica nekoga tko je u sporu s hrvatskom državom. Gdje bi se zaustavila ta kampanja protiv mene, a ovdje ništa – kazao je Mesić. O slučaju Ane i Tomislava Karamarka kazao je da je to jedan divan brak. – Štite jedno drugo i to je dobro, ja to volim. Skladan brak, to je za državu jako dobro – poručio je, a na pitanje treba li Karamarko odstupiti, podsjetio je kako je on bio šef njegova kabineta, zbog čega nema srca govoriti protiv njega. Spomenuo je i Inine bušotine u Siriji. Kazao je da je imao poziv Sirijaca da ode u Siriju.

Kandidatur­a za predsjedni­ka

– Sada se ondje stvara nova atmosfera i ide se prema pregovorim­a. Sada kad je oslobođena Palmira, bušotine su u blizini i pod kontrolom sirijske vojske, pa bi bilo dobro da se vrate Hrvatskoj. No kako Sabor i Vlada nemaju povjerenja u mene, nadam se da će Tepeš i Petrov otići ondje budući da su oni svjetski autoriteti pa će možda biti autoriteti i za sirijske vlasti – rekao je Mesić. Na pitaje hoće li se ponovno kandidirat­i za predsjedni­ka države, rekao je da ima na to pravo i da su mu sada dali dobru ideju.

 ??  ?? Stipe Mesić se zbog ukidanja ureda žalio Ustavnom sudu
Stipe Mesić se zbog ukidanja ureda žalio Ustavnom sudu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia