Večernji list - Hrvatska

Za sreću mi treba košarkaš uz kojeg ću i ja biti bolja

Uoči nastupa na CMC Festivalu Lidija Bačić otkriva tko je za nju idealan muškarac i kako odgovara na ljubomoru

- Samir.mila@vecernji.net

Pjevačica kaže da joj prilaze obožavatel­ji od sedam do 77 godina, mnogi je zovu i na privatna druženja, a kada prihvati, oni se uplaše Samir Mila Lidija Bačić ponovno je uzburkala javnost nakon što je snimila provokativ­ni spot za svoj novi singl “Od ljubavi pijana”. Pjesmu koju su napravili Fayo i Denis Dumančić, Lidija će otpjevati na CMC festivalu u Vodicama. – Odlično nam je prošla pjesma “Prokleto dobro ljubiš” pa smo se dogovorili da isti tim napravi i moju novu pjesmu. Nisam dugo snimila laganiju pjesmu pa sam se odlučila da to bude upravo sad, no ne bojte se, za ljeto ponovno spremam jedan vrući hit – kazala nam je Lidija i priznala da se i sama zna ponašati čudno kad se zaljubi.

Bračne ponude

– Svi smo pijani kad se zaljubimo, pa sam i ja takva. Zbog ljubavi sam dosad svašta napravila, a jednom sam, nakon što je bilo gotovo, otišla u drugi grad. Neke stvari ne možete objasniti logički, ali takva je ljubav – kaže Lidija. Kad govori o svom idealnom muškarcu, kaže da je svaki muškarac idealan onoj ženi koja ga voli. - Nije dovoljno da je pametan, visok i zgodan ako mene ne čini boljom i sretnom. Trenutno mi je lijepo biti solo. Možda sam ja čudna biljka, pa čekam svemirca - smije se 30-godišnjaki­nja. Pjevačica često dobiva poruke od obožavatel­ja na društvenim mrežama. Ima tu i simpatični­h pitanja na koje odgovara, ali čak i bračnih ponuda. – Većinom mi obožavatel­ji zahvaljuju na mojim pjesmama i dobrim koncertima. Ima ih od sedam do 77 godina. Simpatični su mi ljudi koji me i ne znaju osobno, a na Facebooku mi odmah napišu: “Bok, Lidija, kad ćemo na kavu.” Neki od njih mi šalju i svoju adresu i predlažu da kavu popijemo kod njih doma. Zanimljivo je da sam prije neki dan napisala status kako sam u centru Zagreba te ako je netko u blizini još desetak minuta, možemo se vidjeti. Onda su počeli odgovarati u stilu kako su zauzeti, treba im pola sata i slično. Mislim da su svi ti fanovi hrabriji na internetu, a u stvarnosti se boje prići – kaže Lidija i dodaje kako joj se zna dogoditi i da ode u trgovinu nenašminka­na, a onda joj netko pošalje poruku kako je “vidio sličnu curu u toj trgovini”, a onda je poslije shvatio da je to ona. Lidija se često sjeti i početaka svoje karijere, kad je pjevala pop glazbu. Pjesma “Kiša” pobijedila je na Zagrebfest­u 2008. po glasovima publike i žirija. – Kada sam pobijedila na festivalu kao debitantic­a, mnogi su se stariji kolege pitali tko je sad ta Lidija. Nije im bilo drago što sam im odnijela sve nagrade, a praktički sam bila još amater – kaže Lidija i dodaje kako zna da i danas ima kolega na estradi koji joj zavide na uspjehu.

Zgodni Curry

– Uvijek postoji ta doza ljubomore, ali to je prirodno jer je to na jedan način natjecanje da se vidi tko je jači, bolji, veći... Baš kao na Olimpijadi. Sretna sam sa svojom karijerom jer svi prepoznaju da imam i stas i glas – kaže Lidija. Pjevačica ne vidi ništa čudno ni u tome što je jedno od njenih najboljih oružja seksepil. – Danas se glazba i gleda, a ne samo sluša. Nije to kao prije 30 godina, kada je sve bilo potpuno drukčije. Mislim da mnoge pjevačice koje su tada bile uspješne danas to ne bi bile jer danas je vizualni dojam dosta bitan. Rekla bih da je podjednako bitan kao dobar glas i dobra pjesma. Danas se čak više prati kako nam pjesma prolazi na YouTubeu nego na radioposta­jama – ističe Lidija. Ovo ljeto Lidija će provesti radno, no stići će se i okupati. Više voli osamljene plaže, no nije pobornik nudizma. – Volim privatnost, pa češće biram i neke manje hotele i apartmane nego prebukiran­e hotele, gdje nemate mira. Sjećam se, kad mi je pjesma “Vozačka dozvola” postala hit, jednom je za mnom na plažu dotrčala horda djece. A ja ležim u kupaćem kostimu i samo bih se htjela okupati – domeće Lidija. A kako izgleda u kupaćem kostimu? Kako doznajemo, to bismo mogli uskoro vidjeti, jer će upravo na plaži snimiti spot za novu pjesmu. A u slobodno vrijeme pjevačica se najviše opušta igrajući košarku i nogomet. – U Zagrebu imam prijatelje iz djetinjstv­a s kojima često znam zaigrati. Nemam neku poštedu samo zato što sam žensko. Znam često pogledati i utakmice NBA lige, a najdraži mi je Stephen Curry, ne samo zato što je najbolji košarkaš današnjice nego i zato što je najzgodnij­i – zaključila je Lidija koja, otkriva nam oduvijek voli baš igrače košarke.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia