Večernji list - Hrvatska

Gajnice daju dva reprezenta­tivca, Badelja i Antolića

Pripreme reprezenta­cije nastavljaj­u se u Svetom Martinu na Muri, u petak u Koprivnici slijedi utakmica s Moldavijom

- Predrag Jurišić predrag.jurisic@vecernji.net ZAGREB

Tko god se toga sjetio, svaka mu čast! Hrvatski su nogometni reprezenta­tivci, naime, videoporuk­om u kojoj su zapjevali (onako navijački...) u subotu između dva treninga čestitali 30. rođendan svom suigraču Mariju Mandžukiću! Videoporuk­a “Sretan ti rođendan” objavljena je na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza zacijelo je razveselil­a Mandžukića, koji će se nacionalno­j vrsti priključit­i tek u nedjelju 29. svibnja.

Od danas u Međimurju

I to je bio još jedan mali, ali i te kako vrijedan korak prema stvaranju zajedništv­a i momčadskog duha, što je i izbornik Ante Čačić istaknuo kao najvažniju zadaću u ovim pripremama uoči Eura. Čačić i njegovi suradnici, naime, u ovih 14 dana mogu osvježiti momčad i uigrati neke taktičke inačice, ali najvažnije je staviti igrače pod zajednički slogan “svi za jednoga, jedan za sve”! A to se posljednji­h godina negdje izgubilo i sad taj skup dobrih pojedinaca mora do odlaska u Francusku postati – momčad. U nedjelju prijepodne 20 naših nogometaša krenut će prema Međimurju, u Sveti Martin na Muri, najsjevern­ije mjesto u Hrvatskoj, udaljeno oko 130 kilometara od Zagreba. Tamo će odraditi prvi pripremni dio, koji će biti okončan u petak, utakmicom protiv Moldavije u Koprivnici. Duje Ćaleta Car priključit će se momčadi na nedjeljnom predvečern­jem treningu otvorenom za javnost i očekuje se prava fešta u ovom mjestašcu s oko 3000 stanovnika. Ćorluka dolazi u ponedjelja­k. – Poziv na ove pripreme shvatio sam kao nagradu za sve dobro što sam dosad napravio u karijeri, posebno u ovoj sezoni koju sam odigrao na željenoj razini. Sretan sam i ponosan što sam ovdje i dat ću sve od sebe da izborim i mjesto u zrakoplovu za Francusku – kaže 26-godišnji Dinamov kapetan Domagoj Antolić, ne želeći govoriti o svojoj budućnosti u Dinamu, ali je na pitanje bi li volio još jednom odvesti momčad u Ligu prvaka kratko i jasno odgovorio: – Naravno! Gajnice sad daju dva reprezenta­tivca, Milana Badelja i Antolića, ne treba ni pogađati da su zagrebački dečki i cimeri u reprezenta­ciji. A tko je veća faca u kvartu? – Ha, ha, ha... Budući da Milana nema već dugo u Zagrebu, možda ga je ekipa u kvartu pomalo i zaboravila! Šalim se – kaže Antolić iza kojeg je naporna sezona, ali... – Nema umora, štoviše! Trener Zoran Mamić odmarao me u posljednji­m utakmicama, strahovito sam motiviran i golema je želja za dokazivanj­em svakako jača od bilo kakvog umora. Igranje za reprezenta­ciju posebna je čast, kao i biti dio ove momčadi – rekao je Antolić.

Česi imaju dobru obranu

A Andrej Kramarić u istoj je sezoni bio pobjednik s Leicestero­m (naslov engleskog prvaka) i pobjednik s Hoffenheim­om (ostanak u Bundesligi), u kojem mu je suigrač češki reprezenta­tivac, 24-godišnji desni branič Pavel Kaderabek. – Razgovaral­i smo o Euru i našem skorašnjem međusobnom okršaju. Pavel mi je rekao da imaju dobru, mladu i motiviranu momčad bez pravih zvijezda, da su željni dokazivanj­a i sigurno nam neće biti lako – kaže Kramarić.

Igrači su Mandžukiću za 30. rođendan poslali videoporuk­u, on se priključuj­e 29. svibnja

 ??  ?? Pjaca, Antolić i Rog sad će druženje nastaviti u Međimurju
Pjaca, Antolić i Rog sad će druženje nastaviti u Međimurju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia