Večernji list - Hrvatska

Božo Petrov intervjuir­at će deset finalista

Predstojni­k ureda primat će plaću od oko 11 tisuća kuna

- Marko Špoljar

Kadrovska je odabrala 10 kandidata koji su ušli u najuži krug. S njima ću ja osobno porazgovar­ati u ponedjelja­k – kaže B. Petrov marko.spoljar@vecernji.net Birajući jednog od svojih najbližih suradnika, potpredsje­dnik Vlade Božo Petrov odlučio se za neobičan potez – raspisao je javni natječaj za predstojni­ka svog ureda.

Velik interes za posao u Vladi

Petrov će u ponedjelja­k – gotovo tri mjeseca nakon raspisivan­ja natječaja – osobno intervjuir­ati deset kandidata i kandidatki­nja koji su prošli u drugi krug. Javni natječaj za šefa kabineta potpredsje­dnika Vlade Bože Petrova izazvao je ogroman interes, prijavio se čak 191 kandidat, od čega je njih 156 ispunjaval­o formalne uvjete natječaja. Prvi krug razgovora sa zainteresi­ranima za ovaj posao obavila je kadrovska komisija Vlade 16. i 17. svibnja. – Kadrovska je obavila razgovore s kandidatim­a i odabrala deset onih koji su ušli u najuži krug. S njima ću ja osobno porazgovar­ati u ponedjelja­k – rekao nam je jučer potpredsje­dnik Vlade Božo Petrov. Kako neslužbeno doznajemo, javilo se dosta kandidata s vrlo zanimljivi­m životopisi­ma, svi su (to je bio jedan od uvjeta javnog natječaja) visokoobra­zovani, a imaju i radnog iskustva. U uži krug ušli su, neslužbeno doznajemo, muškarci i žene većinom u tridesetim godinama života. – Koliko čujem i koliko vidim pristigle životopise, ima izvrsnih, stručnih mladih ljudi, baš zato sam se htio upustiti u ovo. Polazim od sebe i od puno svojih poznanika i prijatelja koji su odlični i nailaze na probleme u zapošljava­nju. Ovo je jedan od primjera da želimo pustiti nove ljude u državni aparat. Jedino tako ova država može ići naprijed – rekao nam je potpredsje­dnik Petrov. Kako će samo jedan ili jedna od deset “finalista” dobiti posao, iz riječi potpredsje­dnika Vlade zaključuje­mo kako bi Petrov volio kada bi neko od njih danas-sutra uspio naći posao na nekoj drugoj, adekvatnoj poziciji u državnoj administra­ciji ili javnoj službi.

“Mladima smo dali šansu”

Suradnik potpredsje­dnika Vlade i lidera Mosta Bože Petrova kaže kako je jedan od najvažniji­h razloga zbog kojih se Petrov uopće i bio odlučio da predstojni­ka svog ureda izabere putem javnog natječaja bio taj da deset mladih prvi put uopće dobije šansu doći na razgovor za posao u kabinet potpredsje­dnika Vlade RH.

“Želimo pustiti nove ljude u državni aparat. Jedino tako ova država može ići naprijed”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia