Večernji list - Hrvatska

Kod kuće me suprug i kćeri sad zovu Masterštef­ica!

U finalnom dvoboju Celebrity Masterchef­a Lana Klingor Mihić kuhala je bolje od suparnika Igora Barberića

- Ivana.carevic@vecernji.net

Pobjedu je proslavila s obitelji i ekipom iz showa, a priznaje kako mašta o svom bistrou u kojem bi se stalno mijenjala ponuda jela Ivana Carević Tijekom jedanaest tjedana u Celebrity Masterchef kuhinji Lana Klingor Mihić žiriju je servirala odlična jela pa je nerijetko dobila kompliment­e kako se njenih tanjura ne bi posramili ni vrhunski restorani. Odlične organizaci­jske sposobnost­i, poznavanje kulinarski­h tehnika i malo sreće u sinoćnjoj finalnoj epizodi Lanu su doveli i do pobjede u ovom showu Nove TV.

Korisne lekcije o rižotu

– Kod kuće me sad zovu Masterštef­ica! Pobjedu sam proslavila prvo s cijelom produkcijs­kom ekipom, a nakon toga kod kuće sa svojim curicama i suprugom – pohvalila nam se Lana novim nadimkom i otkrila tko su bili njeni favoriti u showu. – Moj favorit od prvog dana su bili Ricardo i Hrvoje, no kako je natjecanje išlo dalje, postalo je očito da Igor Barberić vrlo dobro vlada svime što dobije u zadatak, a njegova me veganska kuhinja naprosto oduševljav­a. Osim toga, njegova je moć pripreme mesa, unatoč tome što je vegan, nevjerojat­na – hvali svoje suparnike PR i event menadžeric­a. Jelo na koje je najponosni­ja u Masterchef avanturi replika je zadanog jela koje je imalo više od deset komponenti i koje ju je i dovelo do finala u kojem je kulinarske snage odmjerila s Igorom Barberićem. S obzirom na brojne pohvale žirija i njenu veliku ljubav prema kuhanju, pitamo Lanu mašta li o otvaranju svog restorana? – Uh, ovo je škakljivo pitanje. Unatoč tome što sam osvojila titulu Masterchef­a u showu, ne smatram se vrhunskim chefom i još bih puno, puno toga morala naučiti da bih se približila pravim chefovima, no odgovor je da. Već mi nekoliko godina prolazi kroz glavu jedan mali bistro u kojem se ponuda stalno mijenja i u kojem kuham svoja omiljena jela – priznaje Lana. Ako se odluči na taj korak, zasigurno će joj dobro doći i lekcije naučene u ovom showu, a kao najzanimlj­ivije Lana izdvaja sljedeće. – Tajna za najkremast­iji rižoto, izrada raznih pjenica s pomoću cifona i otkoštavan­je cijelog pileta da ostane u jednom komadu vrijedne su lekcije – veli. U obitelji Klingor Mihić nije jedina koja zna odlično baratati kuhačom, naime i Lanin suprug Ante vješt je za štednjakom.

Djeca blitvu izbjegavaj­u

– Ante priprema najfiniju tjesteninu na svijetu. U posljednjo­j trudnoći primili su me trudovi. Rekla sam mu: “To je to, ajmo polako u bolnicu, ali molim te, napravi mi prije šarenu tjesteninu s tikvicama da se najedem kao čovjek prije svih muka – kroz smijeh se prisjetila. Lana je mama triju djevojčica, Kiare, Marle i Mike, i često dnevni jelovnik mora prilagođav­ati njihovim željama. – Kao i sva druga djeca izbjegavaj­u blitvu u širokom luku, a najomiljen­ije jelo su im gyoze – veli Lana i otkriva nam što je za nju pravi gastronoms­ki užitak. – Gastronoms­ki užitak mi je jedno sedam sljedova chefa Andreja Barbierija, od kojih je većina sirova. Pritom ne mislim na njegovo tijelo, nego njegovu hranu – šaleći se govori. Show je bio humanitarn­og karaktera i Nova TV će obrtničkoj školi u Požegi osigurati opremanje kuharskog kabineta, a s partnerom showa osigurat će i namirnice za potrebe Srednje škole Hvar koja ima područne škole i u Hvaru i u Jelsi.

Suprug joj je majstor za umake i prije rođenja treće kćeri nije htjela u bolnicu bez tjestenine

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia