Večernji list - Hrvatska

Kako je Ben spasio Ivana iz bunara od 40 metara

Mješanac je roditelje dječaka doveo do mjesta gdje je pao

- Suzana Lepan Štefančić (mbu)

Nakon deset minuta vratio se Ben sam, postalo nam je sumnjivo pa sam krenuo prema šumi. Pas je trčao ispred mene – kaže otac

suzana.lepan-stefancic@vecernji.net Ivan Latinović (13) iz Karanca pao je u 40 metara dubok bunar u Batini u četvrtak oko podneva i pravim se čudom “izvukao” samo s – prijelomom noge. Život mu je spasio njegov pas Ben, trogodišnj­i mješanac od kojega je dječak nerazdvoja­n. Obitelj je roštiljala u vikendici kada je mališan odlučio prošetati se sa psom kroz šumarke. – Deset minuta kasnije vratio se Ben sam, postalo nam je sumnjivo pa sam krenuo prema šumi. Pas je trčao ispred mene – pokazuje nam tata Željko. Nije ništa uočio pa se okrenuo i zaputio natrag prema vikendici, no vjerni je pas – produžio naprijed. – Bio je nervozan, no ništa mi nije bilo jasno – nastavlja. Otac nije ni slutio da je samo nekoliko metara dalje, u utrobi zemlje, njegov sin. – Nisam vikao, samo sam gledao uokolo pa me sin nije čuo. Srećom, poslije mene u potragu je pošla supruga, pas je i s njom išao, a ona je dozivala Ivana pa joj se javio – kaže nam otac. Čula je glas: “Mama, pao sam u bunar”, ali i dalje nije vidjela nikakav bunar. Često su dolazili u vikendicu, no nikada se nisu šetali tim putem. – Pratila mu je glas i tako je otkrila gdje je. Našao sam uže dugačko 20-ak metara i bacio mu, no nije bilo dovoljno. Bunar je toliko dubok da sam ga čuo, a uopće ga nisam vidio – opisuje. Starija sestra Mia brzo je nazvala Centar 112 pa su u pomoć stigla četiri vatrogasca. – Ivan je bio je toliko priseban da je uspio sam prikopčati si opasač koji su mu vatrogasci bacili – kaže Mia. Sreća je u nesreći ta da je Ivan mladi vatrogasac u DVD-u u Karancu pa je znao kako sveza- ti pojas. Proveo je u bunaru oko dva sata, a tek kad su izvukli, šok je odradio svoje pa je kolabirao. Zadržan je u KBC-u Osijek, preventivn­o. – Ljutit je što neće moći igrati nogomet zbog loma noge i jer je baš sutradan trebao otputovati na ekskurziju na more – smješka se obitelj dodajući kako će sinu slaviti ubuduće dva rođendana. Čudo vide i u tome što se pas Ben nikada nije vozio s njima u automobilu niti je ikada bio u vikendici.

Dvojica 69- godišnjaka ozlijeđena su u padu zrakoplova Diamond koji se u četvrtak oko 17 sati srušio pokraj aerodroma u Gubaševu pokraj Zaboka. – Naš aerodrom bio je zatvoren zbog radova na pisti i avion je pao pokraj naše ograde. Čak i da je aerodrom bio otvoren, nitko nije najavio slijetanje što je obvezno potrebno učiniti 24 sata prije – kaže direktoric­a aerodroma Sandra Mičin. Navodno su zajedno letjela dva zrakoplova, a jedan se udaljio nakon što je Diamond pao. Pilot je teže, a suputnik lakše ozlijeđen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia