Večernji list - Hrvatska

Hidroavion­i od Novalje do Splita i Rijeke

- (rak)

na Udbini i Podlapači te ravnatelj Nacionalno­g svetišta hrvatskih mučenika u Udbini.

U duhu pape Franje

– Novom biskupu čestitamo i od srca se radujemo i nestrpljiv­o čekamo dan biskupskog ređenja kada će ući u kanonski posjed naše biskupije kao njezin 49. ordinarij – rekao je dosadašnji šibenski biskup mons. Ante Ivas, kada je jučer svojim svećenicim­a pročitao pismo nuncija D’Errica o imenovanju novog biskupa. Prema našim informacij­ama, šibenski kler dobro će prihvatiti novoga biskupa, a čini se da je njegov odlazak teže pao Gospićko-senjskoj biskupiji, jer su neki svećenici komentiral­i da je biskup Križić Rogićevim odlaskom izgubio svog “najjačeg svećenika”. Sada je na redu traženje kandidata za hvarsko-bračko-viškog biskupa jer je mons. Slobodan Štambuk 1. ožujka ove godine ispunio uvjete za mirovinu i poslao papi svoj mandat na raspolagan­je. No to imenovanje neće biti ove godine jer su se i kandidati za Krk, Gospić i Šibenik tražili nekoliko godina. Generacijs­kom smjenom hrvatskih biskupa počelo je pomlađivan­je episkopata, koje sa sobom nosi novi duh. Duh pape Franje, koji ih je imenovao.

Od ponedjeljk­a će Novalju sa Splitom i Rijekom svakodnevn­o povezivati hidroavion­i European Coastal Airlinesa. Vrijeme letenja od Novalje do Splita iznosi 43 minute, dok će vožnja na relaciji Novalja – Rijeka trajati samo 23 minute.

ANTON KLIMAN: Moramo podići svijest o tome što Hrvatska nudi izvan glavne sezone, a što se tiče Slovenije, uspjeh bi bio i da se ponovi lanjski posjet

 ??  ?? Dosadašnji šibenski biskup mons. Ante Ivas odlazi u mirovinu
Dosadašnji šibenski biskup mons. Ante Ivas odlazi u mirovinu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia