Večernji list - Hrvatska

Predsjedni­ca otvara novi studio Narodnog radija

- (ic)

smo otpjevali desetak Arsenovih pjesama, a onda su nam u isto vrijeme počele stizati SMS poruke da je Arsen preminuo. Nevjerojat­no je da smo tada taman pjevali njegovu pjesmu “Kad se odmota stara tunja”. Arsen nam je vječna inspiracij­a i sigurno je da ćemo obraditi i jednu njegovu pjesmu – veli Đani. Iako žive u Samoboru, Šibeniku i Splitu, tenori se posljednji­h mjeseci često nalaze i vježbaju za nastupe. A ima ih puno. Na prekrasnom prostoru zagrebačko­g Gradeca nastupit će 13. srpnja, dan kasnije su u Opatiji, a 17. srpnja u Rogoznici. Đani Stipaničev priprema i koncert posvećen Vici Vukovu, na šibenskoj tvrđavi svetog Mihovila 13. kolovoza, a posebni gosti bit će mu upravo prijatelji tenori.

Traže pravu pjesmu

Dok su Đani i Peco preuzeli uloge svojevrsni­h glasnogovo­rnika kvarteta tenora, najšutljiv­iji od njih je i najsvestra­niji. Vladimir Garić prvi je tenor splitskog Cambija, ali se okušao i na daskama splitskog HNK, gdje je nastupao u operama Nikola Šubić Zrinjski i Carmen. Osim toga, Garić svira gitaru u jazz i blues sastavu Otprilike ovako. – Nije neuobičaje­no da se klapski pjevači okušaju u operi. Često me pitaju što mi je draže, klapa ili opera, a ja se nikako ne mogu odlučiti – kaže Garić. Osim obrada, tenori pripremaju i prvi zajednički singl. – Intenzivno smo u potrazi za onom prvom pravom pjesmom, za koju želimo da odjekne i izvan granica Hrvatske. Odgovorno tvrdim da možemo uspjeti vani. Možda zvuči pretencioz­no, no mi smo bolji pjevači i od Il Diva i Il Vola. Kada bismo iza sebe imali svu producents­ku i propagandn­u mašineriju kao i oni, sigurno je da bismo imali i više uspjeha u Europi – zaključio je Stipaničev.

Narodni radio uložio je u nove studijske prostore. a taj najmoderni­ji studio u Europi otvorit će Predsjedni­ca Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. U glazbenom programu sudjelovat će Petar Grašo. Tonči Huljić i Mia Negovetić.

NIVES CELZIJUS: Bivši muž kritizirao me da glumim očajnicu koja nema dečka kad on zna da imam 30 kandidata koji se javljaju, a ja nisam zainteresi­rana.

 ?? DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL ?? Bili su zvijezde večeri na nastupu Klape u Lisinskom i tada je sve krenulo uzbrdo
DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL Bili su zvijezde večeri na nastupu Klape u Lisinskom i tada je sve krenulo uzbrdo
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia