Večernji list - Hrvatska

Katanec: Turci lako gube disciplinu u igri

Turci na EP-u imaju najjužniju bazu. Smješteni su na Azurnoj obali, u gradiću Saint-Cyr-sur-Mer

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net ZAGREB

Prijateljs­ka utakmica Slovenija – Turska igra se danas od 20.15 na stadionu u Stožicama. Posljednja provjera Turaka uoči Pariza

Nakon Crnogoraca, Turcima će Hrvate glumiti i – Slovenci. Poprilično jaka provjera turske reprezenta­cije sedam dana uoči sraza s vatrenima u Parizu odigrat će se danas od 20.15 u sportskom centru Stožice u Ljubljani.

Tehnički vrlo dobri

Naravno da je turski izbornik Fatih Terim previše lukav i iskusan da bi danas Čačiću na dlanu servirao sve čime raspolaže, ali nešto će ipak pokazati. I neće mu biti svejedno otići na EP s još jednim porazom (nedavno je poražen od Engleza), k tome još od 61. reprezenta­cije s Fifine ljestvice, Slovenije. – Turci su tehnički vrlo dobri, agresivni, ali i oni pokazuju određene slabosti. U jednom trenutku oni gube disciplinu na terenu, posebno u fazi obrane i osobito kad se osjećaju superiorno, kao što bi to mogao biti slučaj kod nas – naglasio je slovenski izbornik Srečko Katanec i dodao: – Mi smo u Švedskoj bili razigrani i agresivni i, ako budemo takvi i danas, bit ću zadovoljan. Prijateljs­ke utakmice služe da se vidi nešto novo, a Turci su respektabi­lan suparnik. Bit će teško protiv njih. Za Slovence ni ovom zgodom neće braniti sjajni vratar Atletica Jan Oblak. Izbornik, koji ga doživljava kao najboljega vratara svijeta, kaže kako je Oblak preumoran pa će priliku dobiti Vid Belec, golman talijansko­g Carpija. Inače, Turci nakon ispita u Ljubljani putuju u svoju francusku bazu, najjužniji grad ponuđen sudionicim­a Eura, Saint- Cyrsur-Mer, gradić na Azurnoj obali od 12.000 stanovnika, na sasvim suprotnoj strani Francuske od mjesta u kojem je hrvatski kamp. Zanimljivo, temperatur­a zraka u turskoj bazi jučer je bila 24 stupnja Celzijeva, a u našemu Deauvilleu u Normandiji samo 16 stupnjeva Celzijevih.

Prohladno u Parizu

Podsjetimo, utakmica Hrvatska – Turska igra se 12. lipnja u Parizu, u 15 sati. Jučerašnja temperatur­a u glavom gradu bila je identična onoj u Deauvilleu. Od naših suparnika na Euru u akciji će danas biti i Česi, koji u Beču dočekuju reprezenta­ciju Južne Koreje, dok Španjolci u utorak igraju protiv Gruzije na stadionu Getafea u Madridu. Branitelji naslova Španjolci i Česi sudarit će se 13. lipnja u Toulouseu, također od 15 sati.

Slovenski izbornik odlučio je poštedjeti umornoga Oblaka, pa će braniti Vid Belec

 ?? REUTERS/PIXSELL ?? Hakan Calhanoglu iz njemačkog Bayera smatra se najopasnij­im turskim reprezenta­tivcem
REUTERS/PIXSELL Hakan Calhanoglu iz njemačkog Bayera smatra se najopasnij­im turskim reprezenta­tivcem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia