Večernji list - Hrvatska

Mulaomerov­ić: Poželio sam igrati kada sam vidio koliko smo imali ozlijeđeni­h

Cedevita slavila protiv Cibone (84:77) i osvojila treći naslov prvaka u nizu

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net ZAGREB

Volio bih se okušati u inozemstvu, a mislim da sam to nakon pet sezona i sedam trofeja i zaslužio – kazao je kapetan Miro Bilan Košarkaši Cedevite trokorakom su došli do svog trećeg (uzastopnog) naslova prvaka Hrvatske. Premda protiv Cibone u trećoj utakmici nisu odigrali onako kako je to od njih tražio trener Veljko Mršić, i to je bilo dovoljno za treću pobjedu u nizu (84:77).

Ozljede jače od želje

Kao i u drugoj utakmici, Cibonin trener Damir Mulaomerov­ić opet je naj-produktivn­ijeg igrača imao u šuteru Ivanu Siriščević­u (22 koša), dok su svi ostali cibosi ostali jednoz-namenkasti. Doduše, neki posve opravdano jer ozljede su bile jače od njihove želje. – Jako mi je žao što nismo bili zdravi, no drago mi je što su neki moji igrači pokazali toliku privrženos­t klubu da su igrali ozlijeđeni pa mi je došlo da ih sve zagrlim. A i prvi sam put nakon svršetka karijere poželio i da zaigram, da pomognem. Neoporavlj­eni Hukić i Joksimović dali su koliko su mogli, a kada sam mlađeg Žižića četiri minute prije kraja htio uvesti u igru, rekao mi je da naprosto više ne može trčati s ozlijeđeni­m gležnjem – kazao je Mulaomerov­ić. Za zdravijom Cibonom žalio je i ponajbolji pojedinac utakmice Miro Bilan (20 koševa, 12 skokova), kojem je ovo vjerojatno bila oproštajna utakmica u Cedevitinu dresu. – Da Cibona nije imala toliko ozlijeđeni­h igrača, ove bi utakmice bile zanimljivi­je, no nama je to olakšalo put do naslova. A ovaj naslov trebao bi Bilanu olakšati izlazak iz kluba bez obzira na to što ima još godinu ugovora. Uostalom, Miro je jedini cedevitaš koji je, u svojih pet godina, sudjelovao u osvajanju svih klupskih trofeja (tri naslova prvaka, četiri naslova pobjednika Kupa) pa je zaslužio da ga klub pusti: – Volio bih se okušati u inozemstvu, mislim da sam to i zaslužio. Na izlaznim vratima je i najbolji igrač ove serije Luka Babić (sinoć 16 koševa, 12 skokova, 5 asistencij­a), no on i ne mora s klubom pregovarat­i ako neće jer mu istječe ugovor. No, Luka nije nezahvalan: – Ovdje su mi dali golemu priliku i u ovom sam klubu napravio velik iskorak u karijeri, a Cedevita će u razgovorim­a imati pravo prvenstva.

Luka vuče, skače...

Našalio se još Luka da je prvenstvo završilo baš kada je on ponovno uhvatio ritam pa smo mu poželjeli da tako nastavi i u dresu reprezenta­cije. Poželio mu je to i trener Veljko Mršić: – Kada Luka igra dobro, onda i mi igramo dobro jer on skače, vuče kontre, dodaje. No, dugo smo tražili način igre koji njemu najviše odgovara, a izbornik Petrović htio bi ovakvog Babića imati odmah. Mršiću je ovo bio prvi osvojeni naslov u prvoj njegovoj samostalno­j sezoni premda će mu mnogi pripisati i lanjski naslov jer je u odsutnosti tada bolesnog Jasmina Repeše i lanjsku Cedevitu prošao kroz finale s Cibonom (3-1) do naslova prvaka.

 ??  ?? Slavlje Košarkaši Cedevite zasluženo su se okitili novim naslovom prvaka
Slavlje Košarkaši Cedevite zasluženo su se okitili novim naslovom prvaka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia