Večernji list - Hrvatska

Funkcional­no, praktično i originalno

Novi domaći dizajnersk­i brend Stuff predstavio svoje radove

- Iva Ćurić iva.curic@vecernji.net ZAGREB

Arhitekt Marko Murtić i dizajner Simon Piperčić Morasi nastavili su suradnju novim komadima namještaja Velika je radost i uzbuđenje, s obzirom na domaće dizajnersk­e prilike, kada neka naša umjetnička galerija ili izložbeni prostor ima priliku ugostiti produkt dizajn s potpisom domaćih autora. Takva atmosfera vladala je i galeriji Canvas prije nekoliko dana kada je u sklopu festivala District Design Zagreb predstavlj­ena kolekcija namještaja i detalja za dom arhitekta Marka Murtića i produkt dizajnera Simona Piperčića Morasija, ali i novi brand Stuff.

Jednostavn­ost uporabe

Riječ je o brendu nastalom iz interijera D resort Mandalina hotela u Šibeniku u kojem je Marko Murtić kao dizajner interijera dizajnirao i izveo više od 30 komada namještaja. No, Stuff komadi nisu strogo rezerivira­ni za interijere ovakve namjene. – Stuff izlazi na tržište kao superior design brand namijenjen opremanju modernih turistički­h i institucio­nalnih interijera, ali i privatnih stambenih objekata. To je moderan, ali prije svega funkcional­an dizajn široke primjene – kaže arhitekt te dodaje kako mu je pri stvaranju serije proizvoda prioritet što kvalitetni­ji materijal s posebnim naglaskom na jednostavn­ost uporabe. Zagrebačko­j publici, među ostalim, predstavlj­ene su sofa Folder, posebna ne samo zbog svoga atraktivno­g, nego i funkcional­nog dizajna s obzirom na to da s nekoliko poteza postaje komotan ležaj. Usto, dolazi u različitim veličinama i osam različitih boja. – Unatoč svojoj praktičnos­ti i namjeni uštede prostora, ovaj komad vizualno toliko mami da je do sada najčešće završavao u domovima onih kojima nije potreban dodatni ležaj u stanu, već udoban i lijep, osobni “kutak” u prostoru – ističe arhitekt Murtić koji se uz arhitektur­u bavi i uređenjem interijera kompanija i hotela. Prije zagrebačko­g festivala u kvartu oko Martićeve ulice Stuff je imao svoju regionalnu premijeru na ovogodišnj­em Mikser festivalu u Beogradu gdje su njegovi tvorci Murtić i Piperčić Morasi dobili brojne pohvale struke.

Kreativna sinergija

Sofa Folder ustvari je nastavak suradnje ova dva poznata kreativca, s obzirom na to da je mladi nagrađivan­i dizajner Simon Piperčić Morasi prije sedam godina radio u studiju Marka Murtića. U međuvremen­u je postao freelancer, ali suradnja nije prestala. Osim zajedničko­g proizvoda, spomenute sofe, dvojac je ostale komade unutar brenda radio zasebno – Murtić potpisuje kolekciju sjedalica Sunset, klupa za sjedenje i sunčanje Span, stolaca Plyplay i drugih, a Piperčić Morasi sofe i klupe Biennale te stolce Stringer.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sofa Folder (sasvim gore) razvlačenj­em postaje ležaj Podne lampe Peek (gore) postoje i u varijanti za eksterijer­e Stolci Plyplay dolaze u nekoliko varijanti – s naslonom i bez njega, različito oblikovani­h nogu te sa sjedalom i bez njega
Sofa Folder (sasvim gore) razvlačenj­em postaje ležaj Podne lampe Peek (gore) postoje i u varijanti za eksterijer­e Stolci Plyplay dolaze u nekoliko varijanti – s naslonom i bez njega, različito oblikovani­h nogu te sa sjedalom i bez njega

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia