Večernji list - Hrvatska

Zatvor za smrt oca i sina

- Martina Butorac

Vozač Igor Loborec na ponovljeno­m suđenju opet je osuđen na četiri godine zatvora jer je prebrzo vozio u trenutku teške nesreće martina.butorac@vecernji.net Zbog izazivanja teške prometne nesreće, u kojoj su u prosincu 2012. na zagrebački­m Sveticama poginuli Darijo Puljić (36) i njegov osmogodišn­ji sin Patrik, vozač Igor Loborec (29) na zagrebačko­m je Općinskom kaznenom sudu u ponovljeno­m suđenju nepravomoć­no osuđen na četiri godine zatvora. Nesreća se dogodila kada je Stjepan Brdarić, vozeći kamion Ulicom Svetice u smjeru sjevera, počeo skretati ulijevo a da nije prethodno propustio vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku naišao je Loborec, vozeći Toyotu brzinom od oko 80 kilometara na sat, te naglo skrenuo udesno pokušavaju­ći izbjeći nalet na kamion. Zbog velike brzine izgubio je nadzor nad automobilo­m, prešao na nogostup te udario u oca i sina Puljića koji su se kretali prema dječakovoj školi. Postupak se prvotno vodio i protiv vozača kamiona Brdarića, no on je u međuvremen­u preminuo pa je postupak nastavljen samo u odnosu na Loborca. Teretilo ga se da je nesreću skrivio zbog prebr- ze vožnje, a on se pravdao kako je vozio dozvoljeno­m brzinom te da je papučicu gasa jače stisnuo neposredno prije nesreće, i to kako bi izbjegao nalet na kamion. Iste se obrane držao i na ponovljeno­m suđenju. – Ne smatram se krivim za samu nesreću, no posljedice ću nositi do kraja života. Sve bih dao, pa i svoj život, da se ovo nije dogodilo – rekao je jučer u sudnici Loborec ne skrivajući suze. Sve je rasprave od samog početka pratila majka malenog Patrika i supruga Darija Puljića. – Zadovoljna sam osuđujućom presudom, ali ona mi nije toliko bitna jer mi to ne stvara satisfakci­ju – komentiral­a je nakon izricanja presude.

 ??  ?? Prebrza vožnja Igor Loborec izgubio je nadzor nad automobilo­m, prešao na nogostup te usmrtio Darija (36) i Patrika Puljića (8)
Prebrza vožnja Igor Loborec izgubio je nadzor nad automobilo­m, prešao na nogostup te usmrtio Darija (36) i Patrika Puljića (8)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia