Večernji list - Hrvatska

U ratu mi je često bio jedina nada

Večernji list i ja rođeni smo i slavimo na isti dan, 1. srpnja

- Vedran Balen

Čitanje Večernjeg lista meni je poput pranja zuba. Postoje stvari koje čovjek radi automatski. Kada ustane, pije kavu, pere zube i čita Večernji list. (dde) Pratila sam sve nastupe naše repke u Francuskoj i svidjela mi se ideja da se sportske stranice postave naopačke, njih sam prve čitala vedran.balen@vecernji.net – Večernji list čitala sam i prije, ali svakodnevn­o sam ga počela kupovati 1992. godine jer je najobjekti­vnije i najpodrobn­ije izvještava­o o ratnim zbivanjima kojima sam i sama bila pogođena – kaže Mira Majstorovi­ć iz Slavonskog Broda, koja upravo na današnji Večernjako­v jubilej slavi svoj 52. rođendan. Pola u šali, pola u zbilji kaže kako će danas imati dvostruki razlog za slavlje, pa je pozvala rodbinu i prijatelje na zdravicu. Dugogodišn­ja vjerna čitateljic­a i pretplatni­ca našeg lista mladost je provela u Derventi, a onda je zbog ratnog vihora izbjegla na lijevu obalu Save.

Isječke čuva i danas

U tom najtežem razdoblju njezina života Večernjak joj je često pružao jedinu nadu i utjehu. Pamti kako nedjeljom u Požegi, gdje je tada živjela, nisu radile trgovine, pa je morala pješačiti pet kilometara po snijegu i vjetru do dežurnog kioska po svoj primjerak. Iako se više puta selila, neke isječke sačuvala je do današnjih dana. U međuvremen­u se udala i rodila dvije kćeri, ima i jednog unuka, ali Večernjak je i nadalje ostao njezina velika ljubav. – Novine obično počnem čitati od zadnje stranice, a omiljene su mi rubrike kolumne, komentari i pisma čitatelja te sport. Pratila sam sve nastupe naše repke u Francuskoj i svidjela mi se ideja da se sportske stranice postave onako naopačke, njih sam uvijek prve čitala – kaže Mira.

Novinski papir nezamjenji­v

Prati i internetsk­e portale, ali navika čitanja vijesti na novinskom papiru ostala joj je duboko ukorijenje­na i nezamjenji­va. Najveći joj je gušt prelistati Večernjak uz jutarnju kavicu. Suprug rano ode na posao, djeca su se odselila pa su baš novine te koje joj dobar dio dana pomažu da se ne osjeća sama. Ustaje vrlo rano, prije šest sati, pa katkad dočeka dostavljač­a i razveseli se. – Novine mi pomažu da zaboravim na svakodnevn­e probleme i stres. Uživam u čitanju, ono me opušta, čak i onda kada vijesti nisu baš pozitivne – zaključila je naša vjerna čiateljica Mira Majstorovi­ć.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia