Večernji list - Hrvatska

Cico: Još ne znam hoće li Pjaca igrati

Ne prođu li Vardar, plavi ostaju bez Europe i bogatog financijsk­og kolača

- Robert.junaci@vecernji.net

Ulazak u Ligu prvaka donosi oko 14 milijuna eura, ali teže od gubitka novca plavima bi palo da ostanu bez jeseni u Europi

Robert Junaci Sa svoja dva autobusa krenuo je Dinamo u lov na Ligu prvaka. Plavi danas startaju u drugom pretkolu, suparnik je makedonski Vardar. Dinamo je autobusima otišao do Ljubljane i onda odletio na taj, zapravo, najvažniji put. Naime, ovo drugo pretkolo je ključno, ispadanje u njemu zatvorilo bi europska vrata, Dinamo bi se oprostio od Europe i to bi bio debakl.

HNL klubovima po milijun kuna

Već prolazak preko Vardara otvara druge mogućnosti, ostavlja plave u igri. Da ispadnu u sljedećem, trećem pretkolu, išli bi u kvalifikac­ije za Europsku ligu, ispadnu li u četvrtom pretkolu, idu izravno u skupinu Europske lige, a najljepši je scenarij da prođu sve tri stepenice i uđu u Ligu prvaka. Elitno natjecanje veliki je mamac, ne bi plavima škodilo ni da ulaskom u skupinu LP uzmu oko 14 milijuna eura koliko su zaradili prošle godine. Za njih bi morali navijati i ostali naši prvoligaši jer ulaskom u LP ostalih devet klubova HNL-a dobit će oko milijun kuna. Sama pretkola ne donose veliki novac, osim četvrtog, odnosno play-offa. Za prolazak Vardara Dinamo bi zaradio 300.000 eura, za prolazak trećeg 400.000, a za prolazak play-offa nagrada je dva milijuna eura i još ‘sitnica’ od 12 zato što su u skupini LP-a. No plavi jučer nisu razmišljal­i o novcu iako bi i igračima novac mogao biti na pameti, tu mogu zaraditi klubu novac za svoje plaće, a i premije za dvostruku krunu vezane su im uz ulazak u skupinu Lige prvaka ili Europske lige. Vardar je prvi suparnik, bivši kapetan plavih, a sada trener Vardara sigurno je spremio nekakvu klopku za Zlatka Kranjčara, međusobno su se puno ‘snimali’ na pripremama u Sloveniji (Dinamo) i Hrvatskoj (Vardar). – Otkako smo saznali da nam je Vardar suparnik, spremali smo se za tu utakmicu, želimo dobar rezultat koji će nam omogućiti prolazak u sljedeće kvalifikac­ijsko kolo – veli Zlatko Kranjčar koji pri ulasku u autobus nije bio siguran s kojim će sastavom zaigrati, prije svega zbog Marka Pjace.

Forma je nepoznanic­a

– Bio je prehlađen još u Sloveniji, sad ima problema sa sinusima i nije odradio sve treninge. Bude li zdrav, igrat će – veli Cico. Ne bude li mogao Pjaca, igrat će Rog koji je to dobro odradio u posljednjo­j pripremnoj utakmici protiv Kopenhagen­a. Cico drži da će makedonski prvak igrati s čvrstim blokom. – Dvaput smo ih gledali i dobri su, vrlo čvrsta momčad, teže malo defenzivno­j igri s transforma­cijom na kontre. Mi smo spremni i na to, vjerujem da nećemo kompromiti­rati naš cilj, prolazak u sljedeći krug – zaključio je Cico Kranjčar. – Favoriti smo, mislim da smo i kvalitetni­ji, ali baš zato moramo biti oprezni, iz Eura smo mogli naučiti, po tko zna koji put, da ne pobjeđuje uvijek bolji. U ovom trenutku teško je ocijeniti u kakvoj smo formi jer smo tek završili teški dio priprema, ali s obzirom na važnost utakmice, morat ćemo biti na visokoj razini – dometnuo je kapetan Domagoj Antolić.

Vjerujem da nećemo ugroziti svoj cilj, plasman u drugi krug – veli Zlatko Kranjčar

 ??  ?? Franko Andrijašev­ić (lijevo) uoči puta razgovarao je s Markom Pjacom
Franko Andrijašev­ić (lijevo) uoči puta razgovarao je s Markom Pjacom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia