Večernji list - Hrvatska

Kada padne vodostaj Dunava, može se kupati gotovo na sredini rijeke

Vukovarci, ali i turisti uživaju na omiljenom kupalištu i izletištu do kojeg se može jedino čamcem koji je ove godine za sve besplatan

-

zbog pješčane plaže. Uz to imamo i teren za odbojku gdje se zabavimo kada nam dosadi kupati se ili sunčati – kaže Dalibor Marković dodajući da je njemu i njegovu društvu iznimno važno da se nalaze na svega nekoliko stotina metara od središta grada. Članovi ŠRU Dunav i ove godine prevoze posjetitel­je i Vukovarce do ade i nazad uz novost da je pri- jevoz ove godine za sve besplatan. Odluka je to gradskih vlasti koje su odlučile podmiriti troškove prijevoza novcem iz gradskog proračuna. Na adi je i mnoštvo kampera među kojima su mnogi koji tamo provode gotovo cijelo ljeto. Na „kopnu“su samo kada imaju obveza u gradu, moraju nešto kupiti kako bi dopunili namirnice ili pak u vrijeme nevremena kada se ipak ne preporučuj­e boraviti na ovome vukovarsko­m otoku. – Mislim da je ada bogom dano mjesto za Vukovar i Vukovarce. Nema ništa ljepše nego nakon vreloga radnog dana doći ovdje i malo se opustiti. Gotovo svakodnevn­o sam na adi i za mene zapravo nema boljeg mjesta za odmor od ovoga ovdje. Ovo je za mene, a i mnoge druge, zapravo idealno mjesto za opuštanje – kaže nam Ivica Kojić.

Pješčani sprudovi

Ističe i izuzetno dobru organizaci­ju na adi te dodaje da mu je izuzetno drago da svih proteklih godina na adi nije bilo nikakvih problema i incidenata iako na nju dolaze svi. Ove godine planove izletnika donekle samo remeti visok vodostaj Dunava tako da, barem za sada, nema pješčanih sprudova kao primjerice prošle godine. Oni se pojave kada padne vodostaj Dunava i moćna se rijeka povuče u korito. Tada je moguće kupati se gotovo na sredini Dunava i na svega stotinjak metara od teretnih brodova koji prolaze. – To bude zaista nešto posebno. I voda tada bude toplija, a moguće je i šetati se kroz plićak ili pak sunčati se na nekom od sprudova. Posebno je to ugodno djeci koja tada uživaju u igrama na pijesku. Tako nešto rijetko se gdje može doživjeti i vidjeti – opisuje nam Kojić.

Gradske vlasti odlučile su ove godine pokriti troškove prijevoza čamcem do ade

 ?? BRANIMIR BRADARIĆ ?? Ada je bogom dano mjesto za Vukovar i Vukovarce, kaže posjetitel­j Ivica Kojić
BRANIMIR BRADARIĆ Ada je bogom dano mjesto za Vukovar i Vukovarce, kaže posjetitel­j Ivica Kojić
 ?? BRANIMIR BRADARIĆ ?? Dolazak čamcem do kupališta
BRANIMIR BRADARIĆ Dolazak čamcem do kupališta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia