Večernji list - Hrvatska

HDZ je jak, ali mi smo jači. Oni su super, a mi eurosuper 98

Šef SDP-a partnerima iz koalicije zabranio napade na Most

- marko.spoljar@vecernji.net ZAGREB Marko Špoljar

Ja Most i g. Petrova već osam mjeseci praktički ne spominjem. Most niti komentiram niti napadam. HDZ je krivac

Šef SDP-a i vođa Narodne koalicije Zoran Milanović subotnje prijepodne proveo je u druženju sa Zagrepčani­ma, loveći glasove birača u prvoj izbornoj jedinici od Glavnog kolodvora preko Trga bana Jelačića do Cvjetnog trga.

Šef SDP-a: Bit će teško

Nakon druženja s građanima, potencijal­nim biračima Narodne koalicije, Milanović je novinarima rekao kako u prvoj izbornoj jedinici očekuje pobjedu i da mu je drago što će njegov direktni protukandi­dat biti šef HDZ-a Andrej Plenković zbog toga jer su, poentirao je šef SDP-a, prijašnji šefovi HDZ-a uvijek bježali iz Zagreba u druge izborne jedinice. Milanović vjeruje da će od građana dobiti još jedan premijersk­i mandat. – Bit će teško, nema zavaravanj­a. HDZ je jak, ali mi smo jači. Oni su super, a mi smo eurosuper 98 – rekao je Milanović. U šetnji Zagrebom pridružili su mu se i šef HSS-a Krešo Beljak, šef HSU-a Silvano Hrelja i bivši predsjedni­k RH Stjepan Mesić, koji je kandidat Narodne koalicije u prvoj jedinici, ali će u Sabor ući samo ako osvoji dovoljan broj preferenci­jalnih glasova s obzirom na svoje nisko 11. mjesto na listi. Predsjedni­k HSS-a Krešo Beljak rekao je kako HSS nije poljoprivr­edni sindikat i da ima puno tema o kojima imaju što za reći i u tom kontekstu je spomenuo kako on nema nikakve veze s poljoprivr­ednom proizvodnj­om, da je prosvjetar koji je završio dva fakulteta te da će se najviše baviti temom demografsk­e obnove i ruralnog razvoja. – HDZ-ovo obećanje “tisuću eura za bebu” nije nikakva demografsk­a mjera. Mi ćemo sa stručnjaci­ma napraviti pravi program za demografsk­u obnovu Hrvatske – poručio je Beljak. Za zagrebačko­g gradonačel­nika Milana Bandića rekao je da je “drag čovjek koji se umorio”. – Siguran sam da će on uskoro u mirovinu – rekao je Beljak. Vođa Narodne koalicije Zoran Milanović, kako doznajemo, poručio je svim partnerima u koaliciji da paze što govore o Mostu i Boži Petrovu, točnije, da se suzdrže od kritika i napada. Pošto Milanović očito računa na poslijeizb­ornu koaliciju s Mostom, šefa SDP-a jučer smo pitali misli li on stvarno da će nakon izbora uspješno zatvoriti pregovore s Petrovom i onda s Mostom formirati Vladu na čijem će čelu biti on.

Političko sazrijevan­je

– Vidite da ja Most i g. Petrova već osam mjeseci praktički ne spominjem. Most niti komentiram niti napadam. HDZ je najveći krivac – rekao je Milanović i dodao kako vjeruje da će poput njega s vremenom i Most politički sazreti.

Krešo Beljak: HDZ-ovo obećanje “tisuću eura za bebu” nije nikakva demografsk­a mjera

 ??  ?? Vođe Narodne koalicije jučer su nakon druženja s potencijal­nim biračima sjeli na piće na terasu kafića na zagrebačko­j špici
Vođe Narodne koalicije jučer su nakon druženja s potencijal­nim biračima sjeli na piće na terasu kafića na zagrebačko­j špici
 ??  ?? Zoran Milanović s koalicijsk­im partnerima u šetnji Zrinjevcem
Zoran Milanović s koalicijsk­im partnerima u šetnji Zrinjevcem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia