Večernji list - Hrvatska

Pušnik: Keka ću dočekati s bocom vina – gorkoga

Kad se Kek sa Slovenijom plasirao na SP, Pušnik je tiskao na majici “kad ću biti veliki, bit ću Kek”

- Ozren Maršić

Splitska momčad od proljeća 2012. godine, još je bio trener Bugarin Krasimir Balakov, ne zna za pobjedu protiv Rijeke ozren.marsic@vecernji.net Prijatelji će napokon stati jedan naspram drugog, Marijan Pušnik ugostit će Matjaža Keka, jadranski derbi sa slovenskim predznakom. Nema ništa od zajedničko­g ispijanja boce crnog vina u Kekovoj vikendici u Sukošanu, ovo će biti “fight” velikih rivala. – Naš odnos je odličan, poštujemo se, generacija smo, trenerski kolege, istih nogometnih shvaćanja, učili smo od dr. Elsnera, Vedernika... Globalna shvaćanja su nam ista, a ponekad se sudbine prepletu kao sada. Za njega kažu da je defenzivac, za mene da sam ofenzivac, ali to vam je više medijski. Zar u NBA navijači ne navijaju “defense”. Bez dobre obrane nema ni napada – kaže Pušnik.

Nismo se čuli ovaj tjedan

Njihovo prijateljs­tvo seže do toga da je Pušnik, kada je Kek odveo Sloveniju na Svjetsko prvenstvo, na majici tiskao natpis “kad ću biti veliki, bit ću Kek”. – Tada sam u njegovo ime sve častio u Dravogradu. Imamo mi nekih anegdota... Eto, ta majica. Jednom je Matjaž, koji je vrhunski poznavatel­j vina i jazz muzike, puštao glazbu na radiju, pa sam od njega, kao disk-džokeja, naručio pjesmu. Često se čujemo, ali nismo se zvali ovaj tjedan uoči utakmice. Čekat će ga boca vina, nadam se da će je nakon utakmice piti s gorkim okusom – rekao je Pušnik. Nije ih nogometni život puno spajao na nogometnim klupama, najzanimlj­ivija bitka Pušnik vs. Kek odvila se u Sloveniji u sezoni 2002./03. Tada je Pušnik na klupi Celja, mlade momčadi, umalo osvojio titulu prvaka ispred bogatog i moćnog Kekova Maribora. – Izgubili smo u samom finišu utakmicu – prisjeća se Pušnik. No, Hajdukov trener nije od onih koji se bave statistika­ma. Sam priznaje da mu je to slabija strana. Tako se i nasmijao na činjenicu da Hajduk od proljeća 2012. godine, još je bio trener Krasimir Balakov, ne zna za pobjedu protiv Rijeke, a njegov prijatelj Matjaž nikada na klupi momčadi s Rujevice nije poražen protiv bijelih. – Tradicije su tu da se ruše – kratko i jasno će Pušnik. Pun je pohvala na račun igre Rijeke. Pušnik kaže da se vidi Kekov rad. A posebnu pažnju će posvetiti prvom strijelcu lige Romanu Bezjaku, kojeg zna od malih nogu. Bezjak i Pušnik su rodom iz Slovenj Gradeca, obojica su stasala u Dravogradu, Pušnik kao trener, Bezjak kao mladi nogometaš. – O njemu sve govori nadimak Turbo koji smo mu dali kao dječaku. Nikad ne prestaje trčati – kazao je Pušnik. S nekoliko rečenica osvrnuo se i na dvoboj protiv Makabija, koji će Hajduk dočekati u četvrtak na prepunom Poljudu. Ulaznice su iznimno tražene, nema dvojbi da će stadion biti rasprodan. Hajduk se nada da će stići prednost Izraelaca od 2:1 i plasirati se u Europsku ligu.

Moramo biti na zemlji

– Rezultat je pozitivan, način na koji smo došli do toga je dobra igra u drugom poluvremen­u. Teško je nositi se s njima, ali uz pun Poljud i naše najbolje izdanje do sada, i njihovo malo lošije, možemo napraviti iznenađenj­e. Treba biti realan, moramo čvrsto biti na zemlji – zaključio je Pušnik.

 ??  ??
 ??  ?? Težak tjedan Splićane danas prvo čeka derbi s Rijekom, a onda za četiri dana veliki okršaj za ulazak u skupinu Europske lige, Tino Sven Sušić i ostali u klubu nadaju se podršci s punih poljudskih tribina
Težak tjedan Splićane danas prvo čeka derbi s Rijekom, a onda za četiri dana veliki okršaj za ulazak u skupinu Europske lige, Tino Sven Sušić i ostali u klubu nadaju se podršci s punih poljudskih tribina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia